Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η βάση της Σούδας στο επίκεντρο συνάντησης του υποδιοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Υπ. Εθνικής Άμυνας “ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ δέχθηκαν τον Υποδιοικητή Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχο Timothy Ray.

Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt.”

Όμως η ανακοίνωση απο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνας, ήταν πιό αναλυτική:

“Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Υποδιοικητή της Διοίκησης των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (Deputy Commander of United States European Command-DCOM EUCOM), USAF Lt. General Timothy M. Ray, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 9 έως τις 10 Μαρτίου 2017.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της.

Ειδική αναφορά έγινε στην στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας και στις ευκολίες που αυτή παρέχει στις συμμαχικές δυνάμεις, καθώς και στις συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Επίσης, ο DCOM EUCOM συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook