Ο  Γ. Δανδόλος καταγγέλλει,«τη σχεδιαζόμενη από πλευράς της ΟΠΑΠ ΑΕ προβληματική λειτουργία  των πρακτορείων»

«Εμείς δεν επιθυμούμε καμία κόντρα με τον ΟΠΑΠ, δεν επιθυμούμε δικαστικές διαμάχες, θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον οργανισμό διότι στην ουσία εμείς τον στήσαμε». Αυτό δήλωσε στο flashnews ο επί 20 χρόνια πρόεδρος των Πρακτορείων ΟΠΑΠ στο Ρέθυμνο Γιώργος Δάνδολος, μετά την κινητοποίηση και τα κλειστά πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο Ρέθυμνο, που στόχο έχουν να αποτρέψουν οι πράκτορες, «τη σχεδιαζόμενη από πλευράς της ΟΠΑΠ ΑΕ προβληματική λειτουργία  των πρακτορείων και κάτω από συνθήκες ανασφάλειας σχετικά με το μέλλον τους ως επιχειρήσεις».

Όπως ανέφερε στο flashnews ο Γιώργος Δάνδολος, το ποτήρι ξεχείλισε με την επιστολή «βόμβα» όπως τη χαρακτήρισε με την οποία η ΟΠΑΠ ΑΕ ζητάει από τους πράκτορες να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, διότι στην αντίθετη περίπτωση μέσα 12 μήνες θα τους αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας. «Δε θέλουμε κόντρα με τον ΟΠΑΠ ούτε προβλήματα διότι η αρνητικές καταστάσεις και όσα συμβαίνουν τελικά επιστρέφουν σε μας τους ίδιους».

Το κράτος σύμφωνα με τον κ.Δανδόλο, δεν προστατεύει τους πράκτορες, δεδομένου ότι ναι μεν η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ  έχει ψηφιστεί από τη βουλή το 2009 όμως η ανεξάρτητη επιτροπή παιγνίων  εξέδωσε κανονισμό που από τη μία θέτει τους όρους εποπτείας της ΟΠΑΠ ΑΕ  σχετικά με τα νέα παιχνίδια δίνοντας όμως από την άλλη πλευρά,  υπερεξουσίες στην εταιρεία.

«Η ΟΠΑΠ ΑΕ εξέδωσε κανονισμό και θέλει να αλλάξει τις συμβάσεις, αντί να τις προσαρμόσει. Ζητάει μονομερή καθορισμό από την ΟΠΑΠ για το πια παιχνίδια θα έχει κάθε πρακτορείο, επιβάλλει την καταγγελία της σύμβασης για κάθε πρακτορείο για μη σπουδαίο λόγο με αποτέλεσμα να φορτιζόμαστε με ανασφάλεια για τις επιχειρήσεις μας, επιβάλλει οι νέες μειωμένες προμήθειες τις οποίες εμείς τελικά αποδεχτήκαμε, να ισχύουν  για μία τριετία, να υπάρχει μονομερής από πλευράς της ΟΠΑΠ καθορισμός προμήθειας, προτάσσει την επιβολή σε κάθε πράκτορα μετεγκατάστασης του πρακτορείο με έξοδα του πράκτορα, σε άλλο σημείο, όποτε η ΟΠΑΠ το κρίνει, παρά το γεγονός ότι  δεχτήκαμε μείωση της απόστασης  πρακτορείου από πρακτορείο στα 150 μέτρα από τα 200 που ίσχυαν», αυτά είναι μερικά από τα νέα δεδομένα για τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ τα οποία έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στον κλάδο των πρακτόρων με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν όπως αναφέρθηκε στο flashnews από τον κ. Δάνδολο που τόνισε επίσης ότι «Αόριστες πολιτικές που πρέπει να ακολουθούμε και να υπογράφουμε μας ζητάει η ΟΠΑΠ ΑΕ να συμφωνούμε  την όποια πολιτική θέτει  την οποία θα αλλάζει όποτε θέλει δημιουργώντας ένα τοπίο το οποίο δείχνει την απόλυτη ασέβεια σε έναν κλάδο που αυτός στήριξε και έκανε δυνατή την επιχείρηση» .

Οι πράκτορες στο Ρέθυμνο ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπάρχει από τα κλειστά πρακτορεία, όμως επισημαίνουν πως θα υπάρξει συνέχεια στις κινητοποιήσεις  από τα 26 πρακτορεία του νομού. «Στα χρόνια της κρίσης  και σε εμάς όπως άλλωστε σε όλα τα επαγγέλματα, κρίση υπάρχει. Είναι κοινό μυστικό ότι πολλά πρακτορεία πωλούνται διότι η κρίση έχει επιδεινώσει  την κατάσταση την ίδια ώρα που ανοίγουμε στις 8 το πρωί και κλείνουμε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα… Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν εμείς ως πράκτορες  διαφωνούμε στην τακτική των εξώδικων, στην επιβολή υπογραφής νέας σύμφασης υπό το φόβο του λουκέτου ως Πράκτορες διότι αυτή η συμπεριφορά ούτε μας αξίζει ούτε είναι η σχέση που τόσα χρόνια είχαμε χτίσει με την ΟΠΑΠ», ανέφερε στο flashnews ο Γιώργος Δάνδολος ο οποίος όπως ανέφερε δεν επιθυμεί πλέον να είναι πρόεδρος και παραιτείται χωρίς όμως να αποχωρεί από τους αγώνες των πρακτόρων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook