Νέα τροπή στις έρευνες γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κυριάκου Μετζιδάκη

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” αποκάλυψε τα σημαντικά στοιχεία που βρέθηκαν  στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε ο Κυριάκος Μετζιδάκης και που υποχρέωσαν τη Σήμανση να τα συλλέξει.

Ο Εισαγγελέας με παρέμβαση του, ζητάει να ξεκινήσουν νέες έρευνες από δύτες στο λιμάνι της Σούδας. Όπως είπε στο «Τούνελ» ο επαγγελματίας δύτης Θρασύβουλος Χειλουδάκης, το Λιμεναρχείο Χανίων τους κάλεσε να ερευνήσουν μια ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων στο λιμάνι της Σούδας, όπου τα νερά είναι βαθιά. Ενδεχομένως οι έρευνες, να συνεχιστούν και σε άλλη θαλάσσια περιοχή.

Μετά τις αποκαλύψεις του «Τούνελ»  η  μοιραία νεαρή, που είχε εισβάλλει στη ζωή του άφαντου εισοδηματία, δεν εμφανίστηκε για να διευκρινίσει τις αντιφάσεις στις οποίες είχε υποπέσει.

Ο εύπορος άνδρας εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένα Γαλάζιο Toyota Auris , με κόκκινες πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΜΗΟ 7857.

Το δεύτερο σπίτι του αγνοούμενου έκρυβε στοιχεία…

Η κάμερα του «Τούνελ» μαζί με τον γιο του αγνοούμενου εισοδηματία,  βρέθηκε στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε,  περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά.

Όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση συγγενείς άνοιξαν το διαμέρισμα για να δουν αν ο αγνοούμενος βρισκόταν εκεί. Τότε τακτοποίησαν και καθάρισαν το χώρο.

Λίγο καιρό αργότερα έφτασε στην οικογένεια μία μαρτυρία ενός γνωστού που υποστήριζε πως είχε δει τον Κυριάκο Μετζιδάκη. Τότε ο γιος του Παναγιώτης, επισκέφθηκε ξανά το  συγκεκριμένο διαμέρισμα για να διαπιστώσει αν ο πατέρας του είχε περάσει από εκεί. Γνώριζε ήδη από τη θεία του πως ο χώρος είχε τακτοποιηθεί,  γι αυτό και του έκανε  εντύπωση όταν είδε κάποια σημάδια που μαρτυρούσαν την παρουσία του πατέρα του.

Ο Παναγιώτης πρόσεξε στο μπάνιο ότι είχε χρησιμοποιηθεί το οδοντικό του νήμα.  Στο τραπέζι του σπιτιού ήταν αφημένο ένα αποτσίγαρο της μάρκας που κάπνιζε ο πατέρας του και δεν υπήρχε τότε που οι συγγενείς του καθάρισαν το σπίτι. Είδε ακόμα μια χρησιμοποιημένη πετσέτα κρεμασμένη στο φύλλο της ντουλάπας. Επίσης το  κρεβάτι βρέθηκε άστρωτο ενώ πριν λίγες μέρες η θεία του το είχε στρώσει.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο πατέρας του είχε περάσει από το σπίτι αυτό,  αλλά περιμένει και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να σιγουρευτεί. Ο ίδιος δεν γνωρίζει αν κάποιος άλλος  είχε κλειδί του σπιτιού.

Όπως είπε στην κάμερα τους «Τούνελ» μετά από παρότρυνση της εκπομπής,  πήγε στην Ασφάλεια Χανίων και ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τη Σήμανση στο χώρο , έστω και καθυστερημένα.

«Τον έβλεπα εδώ  με αυτήν την κοπέλα»

Γείτονες έβλεπαν συχνά τον 60χρονο εισοδηματία στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε έξω από τα Χανιά , μαζί με την αλλοδαπή νεαρή φίλη του.

Ένας, που διατηρεί διαμέρισμα δίπλα στο δικό του,  μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Υποστήριξε πως ο Μετζιδάκης συνήθιζε να πηγαίνει στο χώρο αυτό,  παρέα με την κοπέλα,  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κάποιες φορές επισκέπτονταν και οι δύο  το διαμέρισμα πιο συχνά μες στη μέρα αλλά και το βράδυ. Δεν είχε ακούσει φασαρίες μεταξύ του αγνοούμενου και της φίλης του. Μόνο μια φορά  είχε καταλάβει ότι προσπαθούσε  να της βρει μια  άλλη δουλειά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν ξαναπήγε στο σπίτι αυτό μετά την εξαφάνιση του…

«Αυτή η κοπέλα έδωσε άλλη εικόνα για τον θείο μου…»

Τα όσα υποστήριξε η  νεαρή φίλη του αγνοούμενου στον δημοσιογράφο της εκπομπής, αντέκρουσε ο ανιψιός του,  που τον είδε μία μέρα πριν εξαφανιστεί.

Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Όπως είπε εργάζεται κοντά στο πατρικό του θείου του και τον επισκεπτόταν τουλάχιστον δύο με τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Μια μέρα πριν χαθεί ο Κυριάκος Μετζιδάκης, ο ανιψιός του πήγε να τον συναντήσει. Ανέφερε πως ο θείος του  βγήκε από το δωμάτιο του για να τον υποδεχτεί και έδειχνε πολύ ευδιάθετος και ιδιαίτερα ευχάριστος.

Τόνισε πως σε αντίθεση με όσα είχε ισχυριστεί η φίλη του για την εμφάνιση του, πως χάθηκε με μούσια σαν να ήταν παπάς, ο θείος του εκείνη την ημέρα ήταν φρεσκοξυρισμένος. Μάλιστα όπως είπε,  δεν συνήθιζε να μένει αξύριστος παραπάνω από δυο μέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook