Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής

Αναλυτικότερα ο κ.Λέκκας στην πρόγνωσή του αναφέρει τα εξής:

Το Βαρομετρικό χαμηλό που άλλαξε το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη από την Τρίτη 7 Μαρτίου,  μετακινείται σταδιακά προς τα Ανατολικά της Κρήτης, αποκαθιστώντας το Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο. Η έναρξη του βορείου ρεύματος σηματοδοτεί ουσιαστικά μια νέα περίοδο βροχοπτώσεων, κυρίως για τις βόρειες προσήνεμες περιοχές του νησιού, από σήμερα Σάββατο έως και την Κυριακή το απόγευμα.

Με τα νεότερα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων να επιμένουν, αναμένεται να σημειωθούν βροχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα βόρεια τμήματα του νησιού, μεγαλύτερη όμως ένταση των φαινομένων εμφανίζεται και πάλι στις Δυτικές περιοχές της Κρήτης.

Η ένταση των φαινομένων προσδιορίζεται αργά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και την Κυριακή το μεσημέρι. Οι νότιες περιοχές της Κρήτης θα επηρεαστούν λιγότερο από το βόρειο ρεύμα αν και σε πολλές περιοχές αναμένεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ τη Δευτέρα η εικόνα του καιρού θα είναι αισθητά βελτιωμένη.

Οι άνεμοι για σήμερα Σάββατο δεν θα ενισχυθούν ιδιαίτερα,  παρά μόνο από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και να ενισχυθούν σταδιακά. Την Κυριακή θα διατηρηθούν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 – 6  Μποφώρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εξασθενήσουν σταδιακά. Τη Δευτέρα θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 5 και τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη περίπου στους 9°  C και τη μέγιστη να φθάνει έως και τους 15°  C.
Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός της επόμενης εβδομάδας τείνει να διατηρήσει μεγάλα διαστήματα καλοκαιρία τα οποία όμως θα διαδέχονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές.