Λευκό και όλες οι αποχρώσεις του μπλε στην εκθαμβωτική Ανταρκτική – Δείτε τις φωτογραφίες

Όταν σκέφτεται κανείς την Ανταρκτική σίγουρα το πρώτο χρώμα που του έρχεται στο μυαλό είναι το λευκό και η αχανής παγωμένη κυριαρχία του.

Ο φωτογράφος Ira Meyer ωστόσο επιχείρησε να αναδείξει όλες τις αποχρώσεις του μπλε που ανακάλυψε εξερευνώντας τη νότια άκρη του πλανήτη. Η «ερωτική σχέση» του με την Ανταρκτική άρχισε με το πρώτο του ταξίδι, πριν από 25 χρόνια, και διατηρείται ολοζώντανη.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο φωτογράφος περιέγραψε τις απίθανες εικόνες που αντίκρισε στα ταξίδια του, από τις θάλασσες και τους πάγους μέχρι τα εκθαμβωτικά δειλινά και την ανατολή της σελήνης.

Σε ό,τι αφορά την άγρια ζωή, μια από τις κορυφαίες εμπειρίες του ήταν τον Ιανουάριο, όταν δύο τεράστιες φάλαινες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το μικρό σκάφος του. Ανέφερε επίσης πόσο διασκεδαστικοί είναι οι πιγκουίνοι που κυλούν πάνω στις κοιλιές τους και βουτάνε στα παγωμένα νερά.

Εκτός από την Ανταρκτική, ο Νεοϋορκέζος φωτογράφος περνά πολύ χρόνο και στην… άλλη άκρη της Γης, την Αρκτική, καθώς εργάζεται στα ταξίδια πουν διοργανώνει η One Ocean Expeditions.