Στην Ιαπωνία έφτασε σήμερα μια ημέρα έπειτα και από τη θλιβερή 66η επέτειο του ατομικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ ο Μπαν Κι Μουν όπου θα επισκεφθεί την περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα ο οποίος υπέστη τεράστιες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Ο Μπαν Κι Μουν, όπως δημοσιεύει το enet.gr, θα μεταβεί αύριο στην περιοχή Χαραγκάμα, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου τον Μάρτιο που μας πέρασε σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία μετά από αυτό του Τσερνόμπιλ, το 1986, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να θεωρούνται αγνοούμενοι περίπου 21.000 άνθρωποι.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επισκεφθεί ένα κέντρο προσφύγων και θα μιλήσει με τους μαθητές ενός λυκείου της πόλης Φουκουσίμα, ενώ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Ναότο Καν και με τον υπουργό Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαν Κι Μουν έχει ανακοινώσει ότι στις 22 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα διεξαχθεί σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια