Σε λίγο περισσότερα βίντεο από την κινητοποίηση

Τραγουδώντας το “Πότε θα κάνει ξαστεριά” και φωνάζοντας συνθήματα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτ. Κρήτης “Δασκαλογιάννης”, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το αεροδρόμιο Χανίων.

Με περίπου 70 αυτοκίνητα μέλη της πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων έφτασαν με αυτοκινητοπομπή στον αερολιμένα “Δασκαλογιάννης” για να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρησή του στη Fraport. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ξεκίνησαν από το σημείο προσυγκέντρωσης, την πλατεία Δικαστηρίων λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και έφτασαν περίπου στις 12.30 στο αεροδρόμιο, όπου υπήρχε αστυνομική δύναμη.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που ανέγραφαν “Ελευθερία ή Θάνατος” καθώς και ελληνικές και μαύρες σημαίες, ενώ φώναζαν συνθήματα.

Όταν έφτασαν μπροστά από την είσοδο επιχείρησαν να μπουν μέσα. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι μόνο αντιπροσωπεία μπορεί να εισέλθει κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων και μικρή ένταση. Τελικά επετράπη η είσοδος σε όλους. 

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κρατώντας μαύρες σημαίες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δασκαλογιάννη, απέδωσαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν το “Πότε θα κάνει ξαστεριά”

Αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα σε υπάλληλο του αεροδρομίου καθώς η αερολιμενάρχης απουσίαζε.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας τόνισα ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και θεωρούν ανεπιθύμητη στον τόπο μας, τη Γερμανική εταιρεία Fraporτ.

“Επιδιώκουμε την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του «Δασκαλογιάννης» καθώς και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων με την επανεπένδυση των κερδών σε κτιριακές και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές οι οποίες θα βελτιώνουν την λειτουργία και την προσβασιμότητα των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών. Αυτό θα συμβεί μόνο με την δημιουργία ενός δήμοσιου-κρατικού Ενιαίου  Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων ο οποίος θα λειτουργεί ορθολογικά και μη πελατειακά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook