Ανακοίνωση της Λαικής Ενότητας Χανίων για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Χανίων

"Η «Λαϊκή Ενότητα» χαιρετίζει τον αγώνα του Λαού των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις πολιτικές των μνημονίων που κατ΄ εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ υλοποιούνται τόσο από την παρούσα όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Ο Λαός της Κρήτης με τους αγώνες του για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, περηφάνια έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία. Έχει αναδείξει μορφές ανιδιοτελών μαχητών που συγκίνησαν και παραδειγμάτισαν τους λαούς της εποχής τους όπως τον Καγιαλέ, τον Νταλιάνη  και βεβαίως τον Δασκαλογιάννη  που τιμητικά φέρει το όνομά του το αεροδρόμιο στα Χανιά.

Οι απαιτήσεις της Fraport δείχνουν το μέγεθος της υποτέλειας της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Αν υλοποιηθούν ο φτηνός και ποιοτικός τουρισμός που τόσο ανάγκη έχουν οι εργαζόμενοι και ο Λαός θα καταργηθεί. Οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Δυτικής Κρήτης θα αλλάξουν άρδην προς το χειρότερο, παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Τελικά η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του τουρισμού στην Κρήτη, με επακόλουθο την χαριστική βολή στην τοπική οικονομία και την καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων και των αγροτών.

Η κατοχική σύμβαση της Fraport πρέπει ν` ακυρωθεί. Η εθνικοποίηση των αεροδρομίων με λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο είναι αναγκαία για να βγει η χώρα και ο Λαός από το σημερινό αδιέξοδο. Ο λαός μας μπορεί να επιβάλλει αυτόν τον δρόμο. Η Λαϊκή ενότητα στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα."