Το προσωπικό εδάφους των δύο αεροδρομίων του Βερολίνου θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, απεργία 25 ωρών, ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, εντείνοντας την κινητοποίηση σχετικά με τη μισθολογική διένεξη που έχει ήδη προκαλέσει τη ματαίωση περίπου 1.000 πτήσεων.

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια Τέγκελ και Σένενφελντ του Βερολίνου θα αποχωρήσουν από τις εργασίες τους αύριο Δευτέρα στις 4 π.μ. τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρει το Verdi σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πως θα ματαιώσει αύριο όλες τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο και από τη γερμανική πρωτεύουσα προς τις πόλεις αυτές. Δεν έκανε γνωστό για πόσες πτήσεις πρόκειται.

Το συνδικάτο θέλει μισθολογική αύξηση για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα από περίπου 11 ευρώ στο πλαίσιο μιας μονοετούς συλλογικής συμφωνίας. Ο εργοδότης προσφέρει περίπου 10 λεπτά του ευρώ περισσότερα την ώρα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Εκτός από τη Lufthansa, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρετούν αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνουν τις Air Berlin, easyJet και Ryanair.

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή κατά την προηγούμενη απεργία του προσωπικού εδάφους που προκάλεσε τη ματαίωση σχεδόν 700 πτήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook