Διπλό «χτύπημα» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού κατάφεραν οι αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας δυο διακινητές σε διαφορετικές περιπτώσεις. 

Στη μια, μάλιστα, ο δράστης είχε εντοπιστεί από κλιμάκιο της… Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας – Θράκης!

Πρόκειται για έναν 35χρονο Έλληνα που κίνησε υποψίες στους θηροφύλακες οι οποίοι περιπολούσαν, όταν τον είδαν να κινείται με το αυτοκίνητό του σε δασική περιοχή του Κιλκίς. Έτσι, τον σταμάτησαν για έλεγχο πιστεύοντας ότι ήταν λαθροθήρας. Όμως, μέσα στο όχημα βρήκαν 1.840 πακέτα τσιγάρων και οκτώ πακέτα καπνού χωρίς ταινίες ασφαλείας και ενημέρωσαν τους άνδρες της Ασφάλειας Πολυκάστρου, οι οποίοι συνέλαβαν τον μεταφορέα, κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, δύο κινητά και 205 ευρώ που βρήκαν πάνω του και τον προσήγαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Στη δεύτερη περίπτωση, άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαινε ένας 53χρονος Έλληνας σε άλλη περιοχή του Κιλκίς και διαπίστωσαν ότι μετέφερε 690 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν άλλα 630 πακέτα τσιγάρων και 197 πακέτα καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Έτσι, πήρε και αυτός το δρόμο για τον εισαγγελέα. Όλα τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στα Τελωνεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook