Ακούμε για εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις για αλλαγές γλόμπων για μπαλώματα σε δρόμους και δρομάκια.

Την ίδια ώρα δεκάδες μικροί μαθητές στο δημοτικό σχολείο Παζινού στο Ακρωτήρι εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε επικίνδυνες πλαστικές προκάτ αίθουσες.

Την ίδια ώρα μαθητές γυμνασίου από το μισό Ακρωτήρι κάνουν κάθε μέρα, πρωί – μεσημέρι, διαδρομή  χιλιομέτρων για να πάνε στο γυμνάσιο στο Κουμπελή αφού το ένα και μοναδικό γυμνάσιο στο Ακρωτήρι των 10000 κατοίκων είναι πλήρες.

Και εάν συνεχιστεί η ίδια αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή, τότε και οι σημερινοί μαθητές των προκάτ θα κάνουν την ίδια διαδρομή των χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα που υπάρχει έτοιμο οικόπεδο στα Καθιανά, παραχωρημένο από τον «Καποδιστριακό» δήμο Ακρωτηρίου για την ανέγερση του γυμνασίου που είναι απόλυτα αναγκαίο για μια περιοχή με ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση.. 

Όχι. Επαναλήψεις λόγων, εξαγγελιών και ανέξοδων υποσχέσεων  περί  ΣΔΙΤ  κλπ  δεν γίνονται δεκτές δύο χρόνια πριν την λήξη της θητείας της νυν δημοτικής αρχής.

Είναι πιά αργά.

Και επειδή ανάλογη είναι η κατάσταση με την σχολική στέγη και στις άλλες δημοτικές ενότητες (πρώην δήμους).

Τάσο. Όσες λάμπες και αν αλλάξεις, όσα πεζοδρόμια κι αν επιθεωρήσεις , όσα «μπαλώματα» κι αν κάνεις, οι οικογένειες των μαθητών στα σχολεία και ειδικά στους πρώην δήμους θα κρίνουν το «ματς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook