Ως άνθρωπος είμαι φύση συναινετικός και μετριοπαθής – έτοιμος πάντα να ακούσω καλόπιστα και να υιοθετήσω απρόσκοπτα κάθε εμπεριστατωμένη άποψη. Ως πολίτης είμαι υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής προσπάθειας. Θεωρώ ότι η Δημοκρατία ένα πλέγμα δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων. Ως πολιτικός θεωρώ αδιαπραγμάτευτο το εθνικό συμφέρον έναντι του όποιο κομματικού ή μικροπολιτικού. Πρώτα η Πατρίδα και μετά το κόμμα.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να απαντήσω σε όσους θεωρούν ότι η ΝΔ λέει όχι στην ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων από κομματική ιδιοτέλεια. Ότι δήθεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να εκδικηθεί τον Τσίπρα, ο οποίος ευθύνεται για το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο που φόρτωσε τη χώρα και το επαχθέστερο τέταρτο Μνημόνιο που ετοιμάζεται να την ξαναφορτώσει. Ότι δήθεν, ο Κυριάκος αρνείται να “βάλει πλάτη” στην κυβέρνηση και να αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί στα βράχια. Ότι δήθεν ο Κυριάκος θα εφαρμόσει μετά την ίδια πολιτική την οποία σήμερα αρνείται να υπερψηφίσει.

Ουδέν παραπλανητικότερον!!!

Η ΝΔ δεν εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκδικείται τον Αλέξη Τσίπρα. Η ΝΔ δεν βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφορείται από τη λογική του “μπες εσύ να έρθω εγώ”.

Το όχι στην ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων δεν είναι συνιστά άρνηση εθνικής συναίνεσης – όπως κάποιοι όψιμοι “συναινετικοί” και εντός της ΝΔ τον κατηγορούν είτε ανοικτά, είτε υπαινικτικά.

Το όχι στην ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων συνιστά άρνηση στην ματαιότητα, στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Συνιστά εθνικά υπεύθυνη στάση διότι διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της αλλαγής κι ενός νέου δημιουργικού ξεκινήματος για τη χώρα.

Διότι, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έβαζε πλάτη” σε ένα πολιτικό ο οποίος ουδέποτε “έβαλε πλάτη” σε τίποτα, αντιθέτως φρόντιζε πάντα να βάζει τρικλοποδιές”, δεν θα του έδινε απλώς συγχωροχάρτι για την ανεύθυνη και εθνικά επιζήμια πολιτική του. Αυτό θα ήταν το λιγότερο. Θα ήταν σαν αποδεχόταν (και όλοι εμείς μαζί του) πως δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική εξόδου από την κρίση. Τότε πράγματι θα επιβεβαιωνόταν αυτό που δημαγωγικά καλλιεργείται στη συνείδηση των πολιτών πως “όλοι ίδιοι είναι”.

Ε λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα!

Τα δημοσιονομικά μέτρα δεν τα ψηφίζει όχι μόνο γιατί είναι το αποτέλεσμα της “υπερήφανης διαπραγμάτευσης” του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά διότι είναι άδικα για την πλειονότητα των πολιτών και στερούν την οικονομία από το ελάχιστο οξυγόνο που της απέμεινε για να αναπνέει. Είναι με τεχνοκρατικούς όρους αντιαναπτυξιακά μέτρα.

Αντιθέτως, τα μέτρα που έχουν μεταρρυθμιστικό και άρα αναπτυξιακό πρόσημο, η ΝΔ τα υπερασπίζεται, τα ψηφίζει και αύριο ως κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει γιατί τα πιστεύει. Αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει ως “συνέχεια του κράτους”. Αυτά άλλωστε καταδεικνύουν και τη συνέπεια του στο “συμβόλαιο αλήθειας” που θέτει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή άρθρου:new-deal.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook