Τετάρτη  15/03/2017, ώρα 20.00, Δημαρχείο Ρεθύμνου – Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου

Η Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Crete) σε συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου Εργαστηρίου σχετικά με τον Τουρισμό, διοργανώνει το δεύτερο Πολιτικό Εργαστήρι με θέμα: 

Οι πρόσφυγες στην Κρήτη. Ένταξη και διαπολιτισμικότητα

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου στο Δημαρχείο της πόλης. 

Στο Εργαστήριο που θα συντονίσουν οι Θοδωρής Δουλουμπέκης, Εθνικός Συντονιστής Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Κυριακή Πετράκη, Συντονίστρια Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Π.Ο. ΕΣΚ Κρήτης, θα συμμετέχουν με σύντομες εισηγήσεις οι: Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Γεώργιος Μαρινάκης , Δήμαρχος Ρεθύμνου, Μανώλης Κοκοσάλης, Δήμαρχος Αρχανών και Πρόεδρος Αναπτυξιακής, Μανόλης Καλλέργης, Δήμαρχος Ανωγείων, Όθωνας Χριστουλάκης , Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Ρεθύμνου, Γιάννης Παρασύρης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Τσιούκας Γρηγόρης. Δρ Νομικής Μεταναστευτικού Δικαίου, Άννα Ελευθεριάδου, Δρ. Ιατρός ΓΝΣ Ρεθύμνου, Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΠΚ & Διευθυντής ΚΕΠΕΤ, Γεώργιος Παπακωνσταντής , Διδάκτωρ Παντείου Παν. Πολιτικών Ασφάλειας, Βαράκης Νίκος, Ιατρός και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νικόλας Μωραϊτάκης, Europe Direct, Γεώργιος Λιολάκης, πρόεδρος εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Μιχάλης Σαρρής, Γραμματέας ΔΗΣΥΜ Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι από φορείς και συλλογικότητες (σύλλογοι Γονέων, ΤΕΕ, Πρόνοια, ΕΕΡ, Σύλλογος Ξενοδόχων, εκπρόσωποι ΜΜΕ, ΜΚΟ, μετανάστες και πρόσφυγες κλπ)

Σκοπός του πολιτικού εργαστηρίου είναι μέσα από τις σύντομες εισηγήσεις των συμμετεχόντων και του διαλόγου που θα ακολουθήσει με τους παρατηρητές – συμμετέχοντες να προκύψουν πολιτικές προτάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Κρήτη, πάντα με γνώμονα την επίδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την κοινωνική πρόοδο μέσα από τη συνάντηση των πολιτισμών.  

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά στους πολίτες για να τα παρακολουθήσουν αλλά λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα +306973650544 Κυριακή Πετράκη, +30 6972076026 Θεόδωρος Δουλουμπέκης ή στο mail [email protected]