Την ανάκληση των μεταθέσεων ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας 

Τις αντιρρήσεις του Δήμου Ιεράπετρας στην αναγκαστική μετάθεση τριών πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ» εκφράζει με επιστολή του στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του ίδιου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Παναγιώτη Καράμπελα, στην οποία παρευρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, έγινε μια πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργούνται με αφορμή τις αναγκαστικές μεταθέσεις που φέρουν την Υπηρεσία σε κατάσταση υποστελέχωσης, ενώ εκφράστηκε  από όλους η ανάγκη άμεσης αντίδρασης, ζητώντας την ανάκληση των μεταθέσεων και την άμεση στελέχωση της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

Στις αντιρρήσεις του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες στο κλίμα και αρκετές δασικές εκτάσεις αναφέρεται στην επιστολή του προς τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπακη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκης 

Όπως αναφέρει «  Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και τη μεγάλη ανησυχία μας για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας μετά και την αιφνίδια αναγκαστική μετάθεση τριών (3) πυροσβεστών της προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ».

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια επηρεάζει αρνητικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος. 

Η αποψίλωση της Υπηρεσίας από το προσωπικό της σε συνδυασμό  με τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε υλικοτεχνικές υποδομές για τις οποίες είστε ενήμερος μετά και την επίσκεψή σας το προηγούμενο διάστημα στον Δήμο Ιεράπετρας, θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής. 

Μια περιοχή που περιβάλλεται από σημαντικούς ορεινούς όγκους και περιλαμβάνει αρκετές δασικές περιοχές,  με έντονα ξηροθερμικό κλίμα, μεγάλες περιόδους ανομβρίας και ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες μένει ακάλυπτη, όταν μάλιστα πλήττεται συχνά από πυρκαγιές κατά την καλοκαιρινή περίοδο.   

Με δεδομένα τα παραπάνω επιτακτικό αίτημά μας αποτελεί η ανάκληση των μεταθέσεων των τριών πυροσβεστών που φεύγουν από την Ιεράπετρα, καθότι η υποστελέχωση μιας κομβικής υπηρεσίας, όπως η Πυροσβεστική, εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, των χιλιάδων επισκεπτών και των  κατοίκων της.

Με τη βεβαιότητα ότι γνωρίζετε το μέγεθος και τις συνέπειες του προβλήματος, αναμένουμε τις ενέργειές σας για την επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού για την περιοχή μας ζητήματος» αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, την οποία κοινοποιεί στους Βουλευτές Λασιθίου, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον Διοικητική Πυροσβεστικής Κρήτης, στον Διοικητή Λασιθίου και στον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας. 

Όπως τόνισε « Αιτούμαστε την ανάκληση των μεταθέσεων και τη στελέχωση της Πυροσβεστικής με το απαιτούμενο προσωπικό και αυτό εξέφρασα  και μέσω της επιστολής στον κ. Καπάκη, ο οποίος άλλωστε το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφτεί την Ιεράπετρα και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της. Το θέμα το παρακολουθούμε και είναι βέβαιο ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook