Ως προκλητική και θρασύτατη, εξέλαβαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ, την απόφαση του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, να παρευρεθεί (με τα της συζύγου του βεβαίως βεβαίως), στην περιφερειακή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ηράκλειο.

Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, οι ελλείψεις και τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η  απόφαση “βόμβα” του ΣΤΕ για τη συνταγματικότητα της επιλογής των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, ήταν  μόνο, ορισμένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την Περιφερειακή Σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Ακαδημία στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, η ξαφνική παρουσία του περιφερειακού διευθυντή στην σύσκεψη, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, καθώς, όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές, ήταν αδιανόητο να μετέχει σε μια συνδικαλιστική σύσκεψη, ο διορισμένος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την παρουσία του κ. Τερζάκη, ως προκλητική και θρασύτατη, καθώς εκπροσωπεί την κυβέρνηση που οφείλεται πλέον σε μεγάλο βαθμό για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως μαθαίνουμε, έπειτα από τις αναμενόμενες - οξύτατες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, ο περιφερειακός διευθυντής αναγκάστηκε να αποχωρήσει "άρον - άρον" από την αίθουσα.