Πρώτη ενημέρωση: 09:30

Σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου συμμετέχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύσκεψη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Επιμελητήριο.

Στη σύσκεψηέλαβαν μέρος εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, ο σύνδεσμος εξαγωγέων, εκπρόσωποι των αστυνομικών και πυροσβεστων, ο δικηγορικός σύλλογος, εκπρόσωποι των αγροτών, τουριστικοί φορείς , αλλά και οι βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

Ο Μητσοτάκης άκουσε όλους τους φορείς του Ηρακλείου ενώ τόνισε ότι αυτή η ανοιχτή διαδικασία είναι για εκείνον το πρότυπο επικοινωνίας που επιδιώκει όπου και να βρεθεί ανά την Ελλάδα με τους φορείς. “Μέσα από αυτήν τη διαδικασία λαμβάνουμε προτάσεις – σκέψεις τις οποίες στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μου”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικότερα για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση την οποία οναμάζει “Δεύτερη ευκαιρία” και η οποία αναθέτει μεγαλύτερη ευθύνη στις τράπεζες και όχι στο δημόσιο. “Οι τράπεζες πρέπει να λάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται λογικές ρυθμίσεις δανείων”.

Αναφορικά με τα προβλήματ του αγροτικού τομέα ανέφερε: “Πρέπει να κάνουμε όλοι μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να υπάρξουν καινούρια σχήματα συνεργασίας, τέτοια ώστε να δίχνουμε στους συμμετέχοντες παραγωγούς ότι υπάρχει όφελος μέσα από αυτή τη συνεργασία”.

Για το κομμάτι των εξαγωγών ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός. “Όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν εξάγουμε περισσότερα προϊόντα. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί εξω βρέχει ευρώ και εμείς κρατάμε ομπρέλα”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας σαν παράδειγμα το ελειόλαδο.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο τυποποιημένο ελαιόλαδο”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ταυτόχρονα πως για επιτευχθεί κάτι τέοιο θα πρέπει να προβληθεί και το κρητικό ελαιόλαδο ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι τουριστικοί φορείς χρησιμοποιώντας και οι ίδιοι στα ξενοδοχεία τους τυποποιημένο Κρητικό ελαιόλαδο.

Σε ερώτηση των εκπροσώπων των αστυνομικών ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: “Είμαστε και εμείς στο σκοτάδι αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο. Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις και να μπορείτε να εργάζεστε με αξιοπρέπεια έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμο”, ενώ σχολιάζοντας το αίτημα των πυροσβεστών για τους πενταετείς είπε ότι η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση όπως άλλωστε το ίδιο έκανε με το θέμα της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες.

Συγκρατημένος εμφανίστηκε στο κομμάτι του τουρισμού τονίζοντας πως φορείς και πολιτεία δεν πρέπει να πανηγυρίζουν για την αύξηση των πακέτων τη φετινή σεζόν καθώς πρόκειται για μια συγκυρία την οποία μάλιστα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο καθώς όπως ανέφερε “το παράθυρο της συγκυρίας αυτής δεν θα είναι για πολύ καιρό ανοιχτό”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. ” Ο πολιτισμός μας είναι αναξιοποίητος στον τομέα του τουρισμού/έίπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε “Την ευθύνη θα πρέπει να την έχουν οι ίδιοι οι φορείς του τουριαμού οι οποίοι όμως θα πρέπει να είναι μόνιμοι και όχι να αλλάζουν συνεχώς. Η Ελλάδα θα πρέπει να εχει ένα μονιμο brand το οποίο δεν πρέπει να αλλάζει συνεχως αλλά να διαδοθεί και να εμπεδωθεί στους ξένους επισκεπτες”.

Αναφορικά με το δικαστικό μεγαρο Ηρακλείου είπε ότι το συζήτησαν με το δήμαρχο, και πως και οίδιος πιστεύει πως η κατασκευή του πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται σχέδιο για τη δικαιοσύνη”.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σε αναφορά επιχειρηματιών στο χώρο της εστίσης εμφανίστηκε κάθετος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. “Δεν γίνεται να εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα να υπάρχουν παραβάτες ακόμη και μέσα στη Βουλή”, ακτέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο νησί θα συνεχιστεί με επικέψει του σε φορείς του Λασιθίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρευρεθεί αρχικά στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Χερσονήσου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό. 

Αργότερα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζομένους του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook