Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης τη Δευτέρα 13/3/2017 με εκπροσώπους από την Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου που παραμένουν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή “οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν το Βουλευτή για την  άρνηση της Επιτρόπου Λασιθίου να εγκρίνει την πληρωμή των ενταλμάτων με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. 

Ο Βουλευτής εξήγησε ότι η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει τροπολογία που διασαφηνίζει κάθε επιφύλαξη που πιθανόν υπήρχε, ως προς τη νομιμότητα της πληρωμής των εργαζόμενων των οποίων παρατάθηκαν οι συμβάσεις. Το πρόβλημα εμφανίζεται σε μερικές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και στην Κρήτη μόνο στο Λασίθι. Τόνισε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως στην καθαριότητα, να πληρώνονται στην ώρα τους καθότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο,  και να μην είναι όμηροι ερμηνειών.

Δεσμεύτηκε, παρ’ όλο που όπως εξήγησε είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να  προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος το ταχύτερο δυνατόν, επισημαίνοντας  ταυτόχρονα την δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook