Ιστορία βγαλμένη από μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι μοιάζει το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μέλος του πληρώματος του «SUPERFAST XII» βρήκε σε ένα καλαθάκι στις κοινόχρηστες τουαλέτες του πλοίου, ένα όπλο.

Μετά την αρχική έκπληξη ειδοποίησε αμέσως τον κυβερνήτη και στη συνέχεια όπως προβλέπεται, στο πλοίο μετέβησαν άνδρες της Ασφάλειας του λιμενικού οι οποίοι ανακάλυψαν πέρα από το παραιτημένο όπλο και έξι σφαίρες διαμετρήματος 32 mm.

Τώρα η Ασφάλεια καλείται να λύσει το αίνιγμα, πώς βρέθηκαν εκεί το όπλο και οι σφαίρες, ποιος τα «ξεφορτώθηκε» ή ακόμα ποιος τα «παρέδωσε» στο σημείο για να τα παραλάβει κάποιος άλλος.

Στο μεταξύ και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την εντατικοποίηση των ελέγχων στις Περιφέρειες δικαιοδοσίας του για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων.

Κατόπιν αυτού, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος ΣΟΥΛΗΣ, έδωσε τις κατάλληλες εντολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες και ζήτησε μέσω της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τη συνεργασία των ναυτικών με σκοπό τη μη διακίνηση όπλων και γενικότερα την αποτροπή τέλεσης παράνομων πράξεων επί των πλοίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook