O πρόεδρος της ΤΕΖ ΤOUR HELLAS μίλησε από τη Μόσχα για το ελληνικό περίπτερο, τα μηνύματ για τη χώρα μας αλλά και το “άνοιγμα” των Τούρκων στη Ρωσική αγορά

Θετικά είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της TEZ TOUR Ελλάδος κ. Χαριτίδης, στην εκπομή “Πυξίδα” του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη, αναμένεται αύξηση των προκρατήσεων της τάξεως του 10 – 15%.

Το Ελληνικό περίπτερο είναι πολύ καλά οργανωμένο και ο ΕΟΤ έχει μια δύναμική παρουσία στην έκθεση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις στην Ελλάδα τη φετινή τουριστική περίοδο ανμένεται να επικεφθούν 800.000 Ρώσοι περίπου και σίγουρα όχι περισσότεροι από 900.000 αφού η χώρα δεν μπορεί να “αντέξει” μεγαλύτερα νούμερα.

Οι πρώτες πτήσεις με Ρώσους τουρίστες ανμένονται στα μέσα Απριλίου, δειλέ δειλά, ενώ μαζικότερες αφίξεις αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, για να ακολουθήσει ένα διάλειμμα λίγων ημερών, με τη ροή των Ρώσων τουριστών στη χώρα να συνεχίζεται από τα τέλη Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR HELLAS αναφέρθηκε και στην αγοραστική δύναμη των Ρώσων, η οποία πέρυσι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επηρρεασμένη από την ισοτιμία ευρώ – ρουβλίου, ωστόσο η σταθεροποίησή της αλλά και το γεγονός πως οι Ρώσοι συνήθισαν να είναι πιο “φτωχοί”, δίνει δείγματα για αύξηση της κατανάλωσης των τουριστών από τη Ρωσία.

Μάλιστα παρά τα όσα ειπώθηκαν πέρυσι για την αγοραστική δύναμη των Ρώσων, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας έδειξαν πως αυξήθηκε κατά 4%, δηλαδή παρόλο που οι Ρώσοι έγιναν δύο φορές “φτωχότεροι” ξοδεύουν περισσότερα απ’ ότι ο μέσος ευρωπαίος τουρίστας, ενώ για τη φετινή σεζόν αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση.

Παίζει τα ρέστα της η Τουρκία στη Μόσχα

Με μεγαλύτερο περίπτερο από ποτέ και μια πολύ δυναμική εμφάνιση με show, συναυλίες αλλά και δώρα για τους επισκέπτες, η Τουρκία τα δίνει όλα για όλα στην ΜΙΤΤ της Μόσχας.

Με τιμές που αγγίζουν το κόστος η Τουρκία μοιάζει ασυναγώνιστη στην διεθνή έκθεση στη ρωσική πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριτίδης ένα πακέτο αεροπορικών εισητηρίων και 6ημερης διαμονής σε 5αστερο all inclusive ξενοδοχείο της γείτονος χώρας είναι 60% φθηνότερο από ένα αντίστοιχο πακέτο στην Κρήτη, χωρίς να υπολογιστεί και το ποσό που θα δαπανηθεί για τη visa.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Απρίλιο ένα ζευγάρι Ρώσων μπορεί να βρεί το παραπάνω πακέτο σε προορισμό της Τουρκίας με μόλις 450 δολλάρια.

Η Τουρκία κερδίζει μεγάλο έδαφοε στην αγορά της Ρωσίας γεγονός που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της TEZ TOUR HELLAS, οφείλεται αφενός στις χαμηλές τιμές και αφετέρου στο γεγονόε ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τους “ασφαλείς προορισμούς”, όσο οι ευρωπαίοι.

Αναφορικά τώρα με τις εξαιρετικά χαμιλές τιμέτης Τουρκίας ο κ. Χαριτίδης δήλωσε: “Και στις early booking κρατήσεις η Κρήτη ήταν λίγο πιο ακριβή αλλά δεν υπήρχε αυτή διαφορα. Αυτό δείχνει πως η τουρκία ήρθε στη Μόσχα να παίξει τα ρέστα της, ειδικά μετά την μείωση τουριστών από την Ευρώπη που κατέγραψε στο Βερολίνο. Η μεγάλη αυτή μείωση στα πακέτα της δικαιολογείται αφού οι ξενοδόχοι στο τέλος της σεζόν επιδοτούνται ανάλογα με την πληρότητά τους από το κράτος”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook