Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στα γραφεία του Δασαρχείου Χανίων η κα. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  για τα τρέχοντα  προβλήματα της Υπηρεσίας  καθώς και για  την προετοιμασία για την υλοποίηση του Δασολογίου.

Η ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των βασικών έργων υποδομής και  η ανάδειξη των κυριότερων  προβλημάτων της επιχείρησης αποτέλεσαν το αντικείμενο της επίσκεψης της βουλευτού Χανίων κα. Βαγιωνάκη στο εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στην Κορακιά Ακρωτηρίου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού

“Στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  η κα.  Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που έχουν προγραμματιστεί καθώς και για τις συνθήκες λειτουργίας του εργοστάσιου, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. κ. Ι. Κουτράκη καθώς και από τον Διευθυντή του εργοστασίου κ. Κ. Πατεράκη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν  μεταξύ άλλων  τα θέματα της πορείας ένταξης  της επέκτασης του Χ.Υ.Τ.Υ. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ καθώς και το θέμα του καθεστώτος λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ ως Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων . 

Από την πλευρά της η κα. Βαγιωνάκη συνεχάρη τη διοίκηση του εργοστασίου για το έργο το οποίο επιτελείται καθώς αυτό αποτελεί  παράδειγμα για όλη την χώρα. Δήλωσε δε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΥ  για το οποίο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα λυθεί θετικά υπενθυμίζοντας πως οι βουλευτές του Νομού τάσσονται υπέρ της Διοικητικής και Λειτουργικής αυτοτέλειας της ΔΕΔΙΣΑ, τοποθέτηση η οποία θα εκφραστεί και στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα ΦΟΣΔΑ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν επίσης, τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο καθώς  έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι άρσης των διακρίσεων που υφίστανται εις βάρος των «εργολαβικών» εργαζομένων . 

Επίσκεψη Βαγιωνάκη και στο Δασαρχείο

Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στα γραφεία του Δασαρχείου Χανίων η κα. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  για τα τρέχοντα  προβλήματα της Υπηρεσίας  καθώς και για  την προετοιμασία για την υλοποίηση του Δασολογίου.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κα Π. Σκλαβάκη καθώς και υπάλληλοι του Δασαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς καθώς και θέματα σχετικά με την ανάγκη προστασίας και των υπόλοιπων φορέων διαχείρισης ευαίσθητων οικολογικά περιοχών του Νομού. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της προετοιμασίας της Υπηρεσίας για την πρώτη ανάρτηση των δασικών χαρτών στο Νομό Χανίων  καθώς και στα ζητήματα που πιθανά μπορούν να προκύψουν όσον αφορά την εφαρμογή  του νόμου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook