Ουδεμία οικονομική πράξη μπορεί να γίνει στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων λόγω της υποστελέχωσής του 

Στον «αέρα» βρίσκεται ολόκληρη η λειτουργία του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων  και όχι μόνο το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων, όπως δημοσίευσε χθες το Flashnews.gr.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η έλλειψη διοικητικής – οικονομικής υπηρεσίας, ειδικά μετά και την ασθένεια λόγω υπερκόπωσης της μοναδικής υπαλλήλου που ασχολείτο με τα οικονομικά, έχει οδηγήσει σε black out την λειτουργία του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν πληρώνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα , τριετίες κλπ οι πρώην εργαζόμενοι της ΚΕΠΠΕΔΗΧ που εντάχθηκαν στον ΔΟΚΟΙΠΠ και είναι άγνωστο το τι θα γίνει με την μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον «αέρα» βρίσκονται από τις αρχές του χρόνου οι πληρωμές, προμηθευτών, ενοικίων, ασφαλιστικών κρατήσεων και γενικά των δαπανών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της λειτουργίας των δομών του ΔΟΚΟΙΠΠ, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το 2017, τα  χρήματα που θα διαχειριστεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ ανέρχονται σε 6.865.494 ευρώ εκ των οποίων σχεδόν τα μισά αφορούν σε μισθοδοσία και δαπάνες προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να “μπαλωθεί” το πρόβλημα απο την κεντρική Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση.

Το πρόβλημα από την υποστελέχωση του ΔΟΚΟΙΠΠ είχε τονισθεί από τους εργαζόμενους εδώ και μήνες, χωρίς όμως να βρεθεί κάποια λύση από την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γιγαντωθεί και να φτάσει στο σημείο «μηδέν».

Μάλιστα σε κινητοποίηση του συλλόγου εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων στον ΔΟΚΟΙΠΠ τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε καταγγελθεί πως η μη στελέχωση του Οργανισμού από την δημοτική αρχή αποσκοπεί στο να αναλάβουν κάποιους τομείς της λειτουργίας του, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ή ιδιωτικές εταιρείες – εργολάβοι.

Το αν ισχύουν οι καταγγελίες θα φανεί σύντομα από τις ενέργειες της δημοτικής  αρχής στην εξεύρεση λύσης για την συνέχιση της λειτουργίας του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook