Η ΛΑΕ Χανίων καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 13.00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στον φασισμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΛΑΕ Χανίων:

"Εν όψει της παγκοσμίας ημέρας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο, η Λαϊκή ενότητα Χανίων στηρίζει τις κινητοποιήσεις και συμμετέχει έμπρακτα σε αυτές. Καλούμε τον χανιώτικο λαό να διαδηλώσει ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό στις 18 Μάρτη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Να διαδηλώσουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους του ΝΑΤΟ με την συμβολή και των ΗΠΑ, οι οποίοι σκοτώνουν ολόκληρους λαούς και ισοπεδώνουν ολοσχερώς πόλεις για τα δικά τους πολιτικά-οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάσταση στην Συρία οπού είναι η αιτία χιλιάδες άνθρωποι αυτή την στιγμή να ζουν σε hot spot με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και άλλοι τόσοι δουλεύουν με μισθούς πείνας σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Δείχνουμε την συμπαράσταση μας σε καταλήψεις που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες και εναντιωνόμαστε στην καταστολή από μεριά του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο κλείσιμο των καταλήψεων αυτών.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Χρυσή Αυγή και σε κάθε λογιών φασιστών που εξαπλώνου το μίσος και την απανθρωπιά, οι οποίοι επιτίθενται σε αγωνιστές και μετανάστες με το κράτος και την αστυνομία να κοιτάζει αδιάφορο και πολλές φορές να κάνει και τα στραβά μάτια. Απαιτούμε την ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» των θυμάτων του πολέμου στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που θα καταφθάσουν στον νησί μα και να διασφαλίσουμε ότι θα ζήσουν σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης .Διεκδικούμε δωρεάν σχολείο για τα προσφυγόπουλα και για όλα τα παιδιά. Νοσοκομεία χωρίς ελλείψεις σε εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές για όλο το λαό, για κάθε πρόσφυγα, μετανάστη ή ανασφάλιστο.

Όλοι στην συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 18 Μάρτη 1.00 μμ"