Από την Κίσσαμο Χανίων πήγαν οι δυο Πακιστανoί στην Αθήνα και δολοφόνησαν τον Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα τον περασμένο μήνα.

Οι δύο, ηλικίας 28 και 33 αντίστοιχα, είχαν τακτικές επαφές με τον 47χρονο Ιερόθεο και μετά τη δολοφονία του διέφυγαν στο εξωτερικό.  

Οι δύο Πακιστανοί την ίδια μέρα είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κίσσαμο Χανίων. Ο ένας εκ των δυο, ο 28χρονος Αλί γνώρισε το θύμα αρκετούς μήνες νωρίτερα μέσω του Facebook.

Την ημέρα της δολοφονίας προέκυψε από την ιστοσελίδα ότι το θύμα περίμενε στο σπίτι του, τους δυο δολοφόνους του. Το έγκλημα προσδιορίζεται χρονικά μεταξύ 11:30 και 13:00 το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου ενώ στις 16:30 οι δράστες έφυγαν αεροπορικώς για το Πακιστάν μέσω Μπαχρεϊν. 

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους τακτοποιήσει την μόνιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ένας ομοεθνής συγκάτοικός τους στην Κρήτη  επιβεβαίωσε ότι έφυγαν με καράβι και σε  επικοινωνία μαζί του μετά την δολοφονία του είπαν ότι λήστεψαν ένα σπίτι στο Γέρακα πήραν έναν υπολογιστή χρήματα και κινητό και αναχωρούν για το Πακιστάν.

Εστειλε επίσης στις αρχές από την Κρήτη αντικείμενα και ρούχα τους για να γίνει η ταυτοποίηση του DNA. 

To DNA των δύο υπόπτων που βρίσκονταν πέντε χρόνια στην Ελλάδα και δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές βρέθηκε πάνω στο θύμα και σε κάποια κουτάλια, καθώς τους είχε προσφέρει γλυκό.

Θα εκδοθεί για τους δυο διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία της ταυτότητας τους.   

Ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν εντοπίσει ίχνη δύο δολοφόνων  στο μικρό διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων του 47χρονου ο οποίος έδωσε μάχη μαζί τους αντιστεκόμενος στις ληστρικές τους προθέσεις.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, μία μέρα πριν από το έγκλημα, που απεικονίζει τον Αρχιμανδρίτη να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται σε κοντινό περίπτερο. Από αυτό το υλικό και από άλλα πιο κοντά χρονικά στην άγρια δολοφονία, οι αστυνομικοί αναζητούν κινήσεις υπόπτων, η απεικόνιση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες. 

Από τις καταθέσεις συγγενών και φίλων του, προκύπτει ότι ο Αρχιμανδρίτης, είχε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, από τους εράνους πιστών και πολιτών, χτίζοντάς τον από την αρχή. Μάλιστα η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

Το μικρό διαμέρισμα στον Γέρακα το είχε αγοράσει με δάνειο, ενώ τελευταία επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις του, σκεφτόταν να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη... Χαρακτηριστικό της επιμονής των δολοφόνων ήταν το γεγονός ότι στο σπίτι του θύματος δεν βρέθηκε ούτε… ευρώ, είχαν ανοίξει και τα πιο μικρά πορτοφόλια με κέρματα! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί διαπίστωσαν ότι η κεντρική θέρμανση του διαμερίσματος ήταν ανοικτή, με τον Αρχιμανδρίτη να έχει φορέσει τις πιτζάμες του για τον μεσημεριανό του ύπνο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν ο άγριος βασανισμός και ξυλοδαρμός του Αρχιμανδρίτη να προέρχεται από την προσπάθεια των δολοφόνων να αντλήσουν πληροφορίες από εκείνον για σημεία που είχε κρυμμένα χρήματα, εκτός από αυτά που ήταν εμφανή.  

Ο φίλος του, επίσης Αρχιμανδρίτης, είχε συναντηθεί με το θύμα το βράδυ της Κυριακής αλλά και το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερωμένοι ήταν πολύ φίλοι, και είχαν ανταλλάξει και κλειδιά από τις οικίες τους, ενώ κάποιες φορές ο φίλος του θύματος πήγαινε και έβγαζε βόλτα τον αγαπημένο του σκύλο όταν εκείνος ήταν απασχολημένος. Με αυτόν επικοινώνησε το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, κοινή φίλη τους, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία της για την απουσία του Αρχιμανδρίτη, κάτι που προκάλεσε την κινητοποίηση του φίλου του, η οποία αποκάλυψε το άγριο έγκλημα.

Ίχνη των δολοφόνων αναζητούσαν οι αστυνομικοί, και στα SMS, στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, στις συνομιλίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του θύματος. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετά την άγρια δολοφονία, πήρε την συσκευή κινητού τηλεφώνου του θύματος, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να λάβουν όλα τα στοιχεία των τηλεφωνικών δεδομένων, τα οποία ενδεχομένως μικρύνουν τον κύκλο των υπόπτων. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, οι δράστες να ήταν από τους «ευεργετημένους» του ιερωμένου, ενδεχομένως με προβλήματα διαβίωσης ίσως και χρήστες ναρκωτικών. Ο 47χρονος είναι σχεδόν δεδομένο πως άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του, άρα ήταν γνώριμοι σε εκείνον πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά που ενδεχομένως βοηθούσε κατά καιρούς.

thetoc.gr