Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ζητάει την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της».

H νομική υπηρεσία της κρητικής ομάδας, έχει ήδη ζητήσει απο το αρμόδιο όργανο, το οποίο και θεωρεί αποκλειστικά αρμόδιο για να αποφανθεί για την υπόθεση (όπως έκανε και πέρσι για τον αγώνα Ελευσίνα-Απόλλων) να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να την εκδικάσει μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος της Football league.

Οπως τονίζει η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 «ανεξάρτητα από τη στάση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην υπόθεση, ο ΟΦΗ ζητάει την εκδίκαση της καταγγελίας που έχει κάνει σε βάρος της Λαμίας, από το πειθαρχικό όργανο της Football league, το οποίο και θεωρεί αποκλειστικά αρμόδιο για να βγάλει απόφαση, για το θέμα αυτό, όπως έκανε και πέρσι με την αντίστοιχη υπόθεση του αγώνα Ελευσίνα-Απόλλων.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης, δημιουργεί ερωτηματικά και πλήτει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Ο κανονισμός αναφέρει ότι ανάλογες ενστάσεις -καταγγελίες θα πρέπει να εκδικαστούν αποκλειστικά μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα υποβολής τους.  Δεν μπορεί να αποδοθεί δίκαιο μετά από μήνες.
Περιμένουμε από το πειθαρχικό όργανο της Football league να επιληφθεί, να διερευνήσει την υπόθεση και να βγάλει απόφαση, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Σε κάθε διαφορετική και απευκταία περίπτωση, η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της».