Για τη μεγάλη και αδιάλειπτη προσφορά της στον χανιώτικο αθλητισμό τιμήθηκε από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων η Κατερίνα Ζομπανάκη.

Η κ. Ζομπανάκη λόγω μίας άλλης υποχρέωσης δεν είχε μπορέσει να παραλάβει την τιμητική πλακέτα στην εκδήλωση που είχε διεξαχθεί πριν ένα μήνα στο Πνευνματικό Κέντρο κι έτσι η βράβευση έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Την τιμητική πλακέτα στην Κατερίνα Ζομπανάκη την οποία λόγω μίας άλλης υποχρέωσης δεν είχε μπορέσει να παραλάβει στην εκδήλωση που είχε διεξαχθεί πριν από ένα μήνα στο Πνευματικό Κέντρο απέδωσε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων. Δια του προέδρου Τάσου Δημολίτσα ο οποίος παρευρέθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και με τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Αποστόλου Βουλγαράκη, η κα Ζομπανάκη τιμήθηκε για τη μεγάλη και αδιάλειπτη προσφορά της στο χανιώτικο αθλητισμό.

Ειδικότερα για τον ΟΑΧ, η βράβευση στην κα κα Ζομπανάκη που πρόκειται για την Προϊσταμένη δια βίου μάθησης παιδείας και απασχόλησης και αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είναι η ελάχιστη αναγνώριση από μέρους του Ομίλου για τις υπηρεσίες που προσφέρει από τη θέση που βρίσκεται, την ανιδιοτελή της δραστηριότητα και την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

Σημειώνεται παρόλα αυτά ότι η βράβευση έγινε και για το πλούσιο έργο που χαρακτηρίζει στην πορεία της ζωής της την κα Ζομπανάκη και το οποίο είναι πάντοτε μέσα στον αθλητισμό, ούσα μεταξύ άλλων η ίδια μέλος της ομάδας που εργάστηκε για την προετοιμασία της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα το 1996.

Ακολουθεί δήλωση από την κα Ζομπανάκη που περιγράφει την πορεία της στο χώρο του αθλητισμού από τα πρώτα της βήματα μέχρι σήμερα:

«Αγάπησα τον αθλητισμό, ως αθλήτρια του Στίβου, της Πετοσφαίρισης και της Κολύμβησης στην εφηβεία μου και συνεχίζω να τον αγαπάω γιατί χαρίζει στον άνθρωπο απλόχερα πολύτιμα δώρα. Υγιές σώμα, δυνατή θέληση, αυτοσυγκράτηση, ανάπτυξη του νου, συναισθήματα συνεργατικότητας και αλληλεγγύης, υπακοή σε κανόνες, υγιή αντίληψη του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού.

Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Ελληνες έδιναν την ίδια βαρύτητα στην άθληση των παιδιών τους και στην εκμάθηση των γραμμάτων. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου. Σήμερα δε, είναι γεγονός, ότι η εξάσκηση του σώματος, εξαιτίας των ευκολιών της καθημερινής ζωής που παρέχει η τεχνολογία, δεν μπορεί να γίνεται παρά μέσα από την ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Ο,τι κάνω λοιπόν για τον Αθλητισμό, το κάνω από τη μεγάλη μου αγάπη για το αντικείμενο, ένα αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι από τα νεανικά μου χρόνια, στο Υπουργείο Πολιτισμού στην αρχή, μετά, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, τώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Από το 1988 μέχρι το 1990 προσελήφθηκα στην Εκτελεστική Επιτροπή Προετοιμασίας Ολυμπιακών αγώνων “ATHENS 1996” ενώ από το 1990 έως το 1991 προσελήφθηκα στον Οργανισμό Υποψηφιότητας Ολυμπιακών Αγώνων και πιο συγκριμένα στην ομάδα του κορυφαίου Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμου κ. Γιώργου Κανδύλη, όπου συνεργάστηκα με σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη. Μετά από ένα τριετές διάλλειμα στον ιδιωτικό τομέα, επανήλθα στο Υπουργείο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου και απασχολήθηκα σε πολλές σημαντικές θέσεις όπως: ως Γραμματέας του Διευθυντή Διοίκησης καθώς και του Γενικού Διευθυντή, στη συνέχεια του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, στο Γραφείο Επιμόρφωσης του προσωπικού της Γ.Γ.Α., ως Γραμματέας της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του αθλητικού νόμου 2725/1999, ως Γραμματέας του αθλητικού δικαστή, στον Ο.Δ.Ι.Ε., στον Ο.Π.Α.Π., ως γραμματέας σε σχολές προπονητών, όπως και σε άλλες αρκετές επιτροπές της Γραμματείας.

Είχα επιλεχθεί να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά ο ερχομός του γιου μου, δύο μήνες νωρίτερα, δεν μου το επέτρεψε. Βλέπετε, υπάρχει και μια ακόμη μεγαλύτερη από τον Αθλητισμό αγάπη στη ζωή μου!

Το 1999 ήρθα με μετάταξη στα Χανιά μας, ως υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, σε θέση ιδιαιτέρας της Νομάρχη, κας Αλέκας Μαρκογιαννάκη στην αρχή και στο Τμήμα Πολιτικών δικαιωμάτων στη συνέχεια. Μία ακόμη μικρή διακοπή από την ενασχόληση μου με το αθλητικό αντικείμενο.

Επί, Νομαρχίας κ. Γιώργου Κατσανεβάκη συγκροτήθηκε του Γραφείο Αθλητισμού, του οποίου ανέλαβα τη λειτουργία και ήμουν υπεύθυνη γι’ αυτό, και επί Νομαρχίας κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη. Οταν, το 2011, ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλαξε και το αντικείμενο του Αθλητισμού ανήκε σε άλλη διεύθυνση από εκείνη στην οποία είμαι Προϊσταμένη στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, διαβλέποντας την αγάπη μου για τον αθλητισμό και εκτιμώντας την μέχρι τότε δουλειά μου, μου ανέθεσε παράλληλα και τα καθήκοντα αυτού του αντικειμένου, τα οποία ασκώ μέχρι και σήμερα.

Θέλω να πιστεύω ότι η ακατάπαυστη δουλειά μου δίνει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Αθλητισμού στο Νομό μας. Τουλάχιστον η αναγνώριση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη του οποίου την γνώμη εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά και από την συνεργασία μου με τα Αθλητικά σωματεία και την Εκπαιδευτική Κοινότητα, μου δείχνουν ότι εργάζομαι προς την σωστή κατεύθυνση.

Επιθυμία μου είναι ο Αθλητισμός να αποτελεί πεδίο δράσης τόσο για τα νεαρά άτομα, τα παιδιά και τους εφήβους, όσο και για όλους τους πολίτες των Χανίων. Ως αθλητές, ως θεατές, ως συμμετέχοντες με όποιο τρόπο, όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου πρέπει να αγκαλιάζουν τις αθλητικές δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του ανθρώπου και τις δυνατότητες του τόπου. Στόχος μας είναι, του κ. Αντιπεριφερειάρχη προσωπικά και της Περιφερειακής Ενότητας γενικότερα, να καταστήσουμε τα Χανιά, προορισμό αθλητικού τουρισμού και έχουμε δουλέψει αρκετά γι’ αυτό, τα Χανιά μπορούν, αλλά τούτο απαιτεί μια ευρύτερη συνεργασία με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις του τόπου μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένη για την Τιμή που μου έκανε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων με την βράβευση αυτή. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο συγκινητικό να βλέπεις τη δουλειά σου να ανταμείβεται και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από την αναγνώριση που έλαβα για ακόμη μια φορά μαζί σας. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω, γιατί με την αγάπη σας μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις, τον Αθλητισμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στον ακούραστο Πρόεδρο κ. Τάσο Δημολίτσα καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου σας για το κορυφαίο έργο που επιτελείτε στον τόπο μας και την ευχή να συνεχίσετε το έργο σας με την ίδια αγάπη, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι. Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook