Γιατί τα γρανάζια της γραφειοκρατίας σύνορα δεν κοιτούν!

Ο Charles Wade-Palmer αντιμετώπισε ένα θεματάκι με την άδεια οδήγησής του, το οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο να δεις.

Το διακρίνεις και με γυμνό οφθαλμό δηλαδή, μιας και η φωτογραφία του διπλώματός του τον παρουσιάζει στην εκδοχή του εντεκάχρονου εαυτού του!

Πώς μπορεί να συνέβη όμως κάτι τόσο κωμικοτραγικό; Σε επίσημο μάλιστα έγγραφο που ενέχει θέση ταυτότητας και μπορεί να σε βάλει σε μεγάλες περιπέτειες όταν πρέπει ας πούμε να αποδείξεις πως είσαι… ενήλικος.

Ο τραγικός ήρωας της ιστορίας μας είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία στην προσωρινή άδεια οδήγησης που είχε παλιότερα, την οποία φρόντισε να κρατήσει το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών και στο επίσημο δίπλωμά του.

Πώς βγήκε βέβαια αρχικά η προσωρινή άδεια με φωτογραφία εντεκάχρονου, αυτό είναι προφανώς άλλη ιστορία, εξίσου ενδιαφέρουσα πάντως.

Όπως κι αν έχει, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κράτησε τη φωτογραφία και πλέον ο Charles παλεύει να την αλλάξει. Και επειδή η γραφειοκρατία δεν γνωρίζει προφανώς σύνορα, ένα λάθος στο σύστημα, όπως του λένε, τυπώνει συνεχώς τα νέα διπλώματά του με την ίδια φωτογραφία!

Κάποια στιγμή ο τύπος «έχασε» το δίπλωμα και στην ηλεκτρονική αίτησή του για καινούριο, επέλεξε να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία από το διαβατήριό του (υπάρχουν χώρες όπου γίνεται αυτό, κοίτα να δεις). Αλλά κι αυτό δεν δούλεψε! Το νέο δίπλωμα, με ισχύ ως το 2021, εμφανίζει και πάλι τον παιδικό εαυτό του.

Κι εκεί όπου άλλοτε έσπαγε πλάκα με τους πορτιέρηδες των κλαμπ και τους ταμίες των μαγαζιών που εμπορεύονται αλκοόλ για την πραγματική του ηλικία, το πράγμα τού γύρισε τώρα μπούμερανγκ, μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook