Επιστολή Πετράκη στην Υπουργό Έφη Αχτσιόγλου - Ζητά αλλαγή του σχεδιασμού του ΕΦΚΑ λόγω της ιδιομορφίας του νομού Λασιθίου

Επιστολή αναφορικά με το σχέδιο του οργανισμού του ΕΦΚΑ απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία ζητά αλλαγή του σχεδιασμού λόγω της ιδιομορφίας του νομού Λασιθίου

Αναλυτικά η επιστολή

"Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το σχέδιο οργανισμού του ΕΦΚΑ προβλέπει στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου τη δημιουργία μιας τοπικής Διεύθυνσης στον Άγιο Νικόλαο και δύο αποκεντρωμένων τμημάτων στην Ιεράπετρα και στη Σητεία αντίστοιχα.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν εξυπηρετεί καθόλου τον Νομό Λασιθίου. Και τούτο λόγω της ιδιομορφίας του Νομού μας που σε αντίθεση με τους άλλους τρεις Νομούς της Κρήτης δεν είναι μονοκεντρικός αλλά διαθέτει τρία περίπου ισοδύναμα αστικά κέντρα, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, με χιλιάδες ασφαλισμένους και επιχειρήσεις στην περιοχή καθενός, και ένα μικρότερο κέντρο την Νεάπολη.

Για το λόγο αυτό η προβλεπόμενη λύση αν εφαρμοστεί θα υποβάλλει χιλιάδες κατοίκους του Νομού μας σε μεγάλες ταλαιπωρίες, δαπάνες και απώλεια εργάσιμου χρόνου λόγω των πολλών μετακινήσεων σε μεγάλες αποστάσεις (έως και 130 χλμ) που θα απαιτούνται κάθε μέρα προς τον Άγιο Νικόλαο όπου θα υπάρχουν οι αποφασιστικές αρμοδιότητες για θέματα που απαιτούν τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων.

Για το λόγο αυτό οι φορείς και οι κάτοικοι του Νομού μας ανησυχούν και διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την αλλαγή του σχεδιασμού.

Η ενδεδειγμένη λύση για τον Νομό μας είναι η δημιουργία τοπικών διευθύνσεων στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία και γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νεάπολη.

Με τη λύση αυτή τόσο οι κάτοικοι του Νομού μας θα εξυπηρετούνται ασυγκρίτως καλύτερα όσο και η ανάπτυξη θα διευκολύνεται αφού εργοδότες, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρύνονται με τόσο δαπανηρές και χρονοβόρες ταλαιπωρίες.

Με τιμή

Πελαγία Πετράκη

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου"