Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ειδική Συνεδρίαση της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο Ισολογισμός- Απολογισμός του Οικονομικού Έτους 2015 στο Δήμο Πλατανιά.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη «…..ο Δήμος Πλατανιά, με  βάση και τα στοιχεία του ελέγχου από την Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, καταγράφει λογιστικό πλεόνασμα της τάξης των 621.959,52 €, στοιχείο πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και τις συνεχείς μειώσεις πόρων που υπάρχουν από το κεντρικό κράτος….».

Επίσης συμπλήρωσε  πως «ως δημοτική αρχή  σε όλα τα χρόνια της θητείας μας , έχουμε επιτύχει να εξορθολογίσουμε τις δαπάνες του Δήμου μας και να έχουμε μια νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση  έχοντας όμως συγχρόνως αναπτύξει ένα μεγάλο παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης με διάφορες δομές υπέρ των δημοτών μας  , ενώ συγχρόνως έχουμε αποφύγει χρεώσεις και τέλη εις βάρος των προϋπολογισμών των νοικοκυριών του Δήμου μας. Είναι επίσης εμφανές από τον ισολογισμό- απολογισμό ότι έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή προκειμένου να πραγματοποιήσουμε έργα και δράσεις προς όφελος των δημοτών μας….».

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους. 

Από την πλευρά της η ορκωτή λογίστρια κ. Μ. Χρυσανθακοπούλου έκανε λόγο για μια οικονομική χρονιά με θετικό πρόσημο για το Δήμο Πλατανιά ο οποίος συνεχίζει και αποπληρώνει με ασφάλεια τις δανειακές(των πρώην Καποδιστρικών Δήμων)   και λοιπές υποχρεώσεις  του , ενώ η λογιστική αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν  είναι σύμφωνες με τα λογιστικά πρότυπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook