Νιώθετε σέξι φορώντας το στενό σας τζιν; Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα δεδομένα νέας μελέτης, ίσως θα πρέπει να το αποχωριστείτε. Και αυτό και ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της μόδας.

Τα πολύ στενά τζιν, οι τεράστιες τσάντες, τα παλτά με βαριές κουκούλες και τα statement necklaces μας προκαλούν πόνους στην πλάτη και τη μέση υποστηρίζει νέα, ανατρεπτική έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Χειροπρακτών.

Τα πολύ στενά τζιν μειώνουν την κινητικότητα και καταπονούν άλλους μύες, όσο το σώμα προσπαθεί να αντιστρέψει την αλλαγή στη στάση του σώματος που το τζιν έχει προκαλέσει, σημειώνουν οι ειδικοί.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 2000 γυναικών έδειξε ότι το 73% των συμμετεχουσών δήλωναν ότι είχαν πόνο στην πλάτη, με περισσότερο από το ¼ εξ αυτών, δηλαδή το 28% να συνειδητοποιούν και οι ίδιες ότι το ντύσιμό τους επηρέαζε τη στάση του σώματός τους και τους προκαλούσε πόνο στην πλάτη και στον λαιμό. Ωστόσο, η συνειδητοποίηση αυτή δεν φάνηκε να τις επηρεάζει σημαντικά, όταν στέκονταν προστά στην ντουλάπα και προσπαθούσαν να επιλέξουν τι θα φορέσουν. Βέβαια, υπάρχει και ένα 30% που δεν συνειδητοποιούν ότι οι ενδυματολογικές τους επιλογές μπορούν να επηρεάσουν το μυοσκελετικό τους.

Μέχρι σήμερα, από τη γυναικεία ντουλάπα, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στα ψηλά τακούνια, η νέα έρευνα έδειξε όμως ότι εξίσου “καταστροφικά” είναι επίσης τα mules, οι μπαλαρίνες και οι μαλακές, χνουδωτές μπότες, αν φοριούνται πολύ συχνά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook