Είτε διαρκέσει μισή ώρα, είτε μισή μέρα το αποτέλεσμα είναι ότι ένα ταξίδι με αεροπλάνο αφήνει την “ανάμνησή” του στο σώμα.

Η πίεση, η υγρασία και τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, δημιουργούν «ιδανικές» συνθήκες για την εμφάνιση ζαλάδων, πρησμένων αρθρώσεων, ξηρότητας του δέρματος, αλλαγής στη γεύση, ακόμη και κακής αναπνοής, αναφέρει το cnn.gr.

Δείτε παρακάτω ποιες αλλαγές μπορεί να παρατηρήσετε στο σώμα σας κατά τη διάρκειας της πτήσης, αλλά και πώς να τις αντιμετωπίσετε:

1. Ζαλάδα και πονοκέφαλος

Η πίεση στην καμπίνα μπορεί να σας δημιουργήσει αίσθημα ζαλάδας. Επιπλέον, η μείωση της ποσότητας του οξυγόνου προκαλεί αίσθημα κόπωσης και πονοκεφάλους.

2. Κακή αναπνοή

Λόγω των ξηρών συνθηκών στην καμπίνα, το στόμα σας μπορεί να στεγνώσει γρήγορα κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αναπτυχθούν στη γλώσσα σας. Για να καταπολεμηθεί αυτό, πιείτε άφθονο νερό.

3. Πρησμένα πόδια

Η χαμηλή πίεση στην καμπίνα αλλάζει πάρα πολύ την κατανομή των υγρών στο σώμα. Όταν κάθεται κανείς για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε συνθήκες περιορισμού, χωρίς να πίνει πολλά υγρά και σε μια καμπίνα με χαμηλή πίεση, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οργανισμό του. Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος.

4. Χαλασμένη γεύση

Ο ξηρός αέρας της καμπίνας στεγνώνει τις ρινικές διόδους με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα της γεύσης. Έρευνα της Lufthansa το 2010 είχε βρει, ότι η ικανότητα των επιβατών να γεύονται την αλμυρή και γλυκιά γεύση μπορεί να πέφτει έως και κατά 30% κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

5. Δυσκοιλιότητα

Συνήθως δεν συμβαίνει στις πτήσεις μικρών αποστάσεων, αλλά σε πτήσεις μεγαλύτερων διαδρομών. Αυτές έχουν την τάση να επηρεάζουν τις κινήσεις του εντέρου μας. Αυτό συμβαίνει επειδή το πεπτικό σύστημα επιβραδύνετε κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

6. Κούραση

Το jet lag και η κούραση είναι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ενός ταξιδιού. Ενυδατωθείτε και τρώτε μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του APH Parking:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook