Προειδοποίηση για το κοινό από τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όπου κάνει λόγο για παράνομες και μη τεκμηριωμένες ιατρικές εξετάσεις σε ξενοδοχείο των Χανίων

Για παράνομες εξετάσεις κάνει λόγω ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα μετά από ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος, εφιστά την προσοχή των Χανιωτών διότι σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει πρόσκληση για εξετάσεις σε ξενοδοχείο της πόλης με τη μέθοδο του “βιοσυντονισμού”.

Όταν τέτοιες εξετάσεις γίνονται εκτός νόμιμων αδειοδοτημένων ιατρείων και χωρίς την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου είναι παράνομες ενώ για την συγκεκριμένη για εξετάσεις μέσω της μεθόδου του “βιοσυντονισμού” ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγω για μη δοκιμασμένη ιατρική πρακτική.

“Κατόπιν αναφορών για πρόσκληση ασθενών διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εξεταστούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε χώρο ξενοδοχείου της πόλης μας με τη «μέθοδο του βιοσυντονισμού», ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει το κοινό ότι:

1. Ιατρικές εξετάσεις και πράξεις που γίνονται σε χώρους εκτός νόμιμων αδειοδοτημένων ιατρείων είναι παράνομες και διενεργούνται χωρίς την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου.

2. Ιατροί που έρχονται στην περιοχή ευθύνης του Ι.Σ.Χανίων από άλλες περιοχές της Ελλάδας οφείλουν να εγγράφονται στα ειδικά μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου και να δηλώνουν το ιατρείο στο οποίο θα ασκούν τις ιατρικές πράξεις. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την Γραμματεία του Ι.Σ.Χανίων για τους εγγεγραμμένους ιατρούς.

3. Ο Ι.Σ. Χανίων συνιστά στούς ασθενείς – πολίτες να είναι επιφυλακτικοί 
όσον αφορά αμφιλεγόμενες και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους θεραπείας. Ο θεράπων ιατρός τους  είναι ο μόνος επιστημονικά υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που έχουν και ότι ο βιοσυντονισμός δεν αποτελεί δοκιμασμένη ιατρική πρακτική.

4. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους τέτοια δραστηριότητα, να καταγγέλλεται άμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο ( τηλ.: 28210 – 56295 , e-mail : [email protected] )

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί τους πολίτες σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook