Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων,  καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία των Χανίων να συμμετάσχουν ενεργά - Tο Σάββατο 18 Μάρτη στις 1 μ.μ.

Τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.  Αποκρούουμε κάθε διάκριση φυλής, φύλου, θρησκείας.  Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι μετανάστες ως υπεύθυνοι για την καταστροφική κρίση στην οποία μας βύθισαν οι νεοφιλελεύθερες τακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζών και του  κεφαλαίου, καθώς και οι αντεργατικές κι αντικοινωνικές πολιτικές  των κυβερνήσεων που τους υπηρέτησαν.

Βλέποντας την άνοδο του ρατσισμού στην Ευρώπη, μπορούμε να καταλάβουμε την υποκρισία των ισχυρών που δήθεν  ανησυχούν για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία, αλλά συγχρόνως παίρνουν αποφάσεις, που δημιουργούν χιλιάδες θύματα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους. 

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια  σ’ αυτούς που οραματίζονται πισωγυρίσματα  στις  πιο σκοτεινές μέρες της ανθρωπότητας που προκάλεσε η άνοδος του φασισμού.

Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες  και στα συγγενικά τους μορφώματα σε όλη την Ευρώπη, να σπέρνουν το φόβο, το μίσος και τον ρατσισμό.

Απαιτούμε την ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» των θυμάτων του πολέμου στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.