Συνάντηση καθοριστικής σημασίας, για την περαιτέρω συνεργασία στη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων στα βόρεια παράλια του Νομού Ηρακλείου είχε σήμερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τους Δημάρχους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ενημέρωσε τους  κυρίους Γιάννη Μαστοράκη και Κώστα Μαμουλάκη αντίστοιχα, για τις προτεινόμενες περιοχές, Σταλίδα, στο Δήμο Χερσονήσου και Μονοναύτης, στο Δήμο Μαλεβιζίου και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ που έχει συστήσει το Επιμελητήριο για να προωθήσει τον καταδυτικό τουρισμό.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας και εξετάστηκαν όλα τα επιμέρους θέματα, ώστε να προχωρήσει η επένδυση σε σωστές βάσεις και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα το ταχύτερο δυνατό.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια τη διαδικασία δημιουργίας καταδυτικών πάρκων, μετά τις αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας, και πέρυσι, προχώρησε στη σύσταση της εταιρείας ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και στην επιλογή των προτεινόμενων περιοχών, εξασφαλίζοντας την έγκριση της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.