Με αφορμή την ανακοίνωση της έγκρισης ισολογισμού-απολογισμού 2015 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Ντουντουλάκης εξέδοσε ανακοίνωση - καταγγελία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η Δημοτική Αρχή αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη της στην ειδική συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου 2017, του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως και του πιστοποιητικού ελέγχου του έτους 2015, κάνει δήλωση στα ΜΜΕ για άλλα θέματα προκειμένου να αποφύγει το επίμαχο θέμα που είναι το θέμα αυτό της ειδικής συνεδρίασης.
Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για τους εξής λόγους:
α) Διότι δεν εδόθη στην αντιπολίτευση η έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή της χρήσεως 2015.
β) μας παραδόθηκαν λανθασμένα οικονομικά στοιχεία και κατά συνέπεια λάθος Ισολογισμός.
Υποδείξαμε στη Δημοτική Αρχή τα λάθη τους, τους είπαμε να επαναληφθεί το Δημοτικό Συμβούλιο (Ειδικής Συνεδρίασης) προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις, δυστυχώς όμως επέμειναν ότι αυτά τα στοιχεία είναι σωστά, για να μην εκτεθούν αλλά και να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους παρευρισκομένους και στα ΜΜΕ.
Η δε ορκωτός διαμαρτυρόταν αδίκως όταν της είπαμε ότι έχει συνταχθεί λάθος ο Ισολογισμός έτσι ώστε να καλύψει τον εαυτό της  και τη Δημοτική Αρχή.
Το λάθος είναι στις υποχρεώσεις. Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τα δάνεια τραπεζών παρουσιάζουν 1.380.203,52 αντί του σωστού 1.341.266,90.
Δε μπορούμε να έχουμε Ισολογισμό που να μην είναι ισοσκελισμένος.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα, όμως είναι ΛΑΘΟΣ ο Ισολογισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο λάθος μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα λάθη μικρότερα ή μεγαλύτερα.
Στα Χανιώτικα Νέα σωστά προβάλλετε τη σύσταση ΚΕΠ στο Κολυμβάρι, όμως αναφέρετε με μικρά γράμματα  το σοβαρότατο θέμα των οικονομικών της ειδικής συνεδρίασης για το έτος 2015, γιατί;  
Επίσης αναφέρετε στην ίδια εφημερίδα ότι μιλήσαμε για τεχνικά λάθη του Ισολογισμού. 
Μιλήσαμε περί σοβαρού λάθους που αλλοιώνει το αποτέλεσμα του Ισολογισμού.
Τι θα στείλετε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και  για δημοσίευση κ. Δήμαρχε, λανθασμένα στοιχεία; 
Περιμένουμε την επανάληψη της ειδικής συνεδρίασης προκειμένου να μελετήσουμε την έκθεση των ορκωτών και να γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις.

Ευχαριστώ 
ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ"