Μια ακόμη πτυχή και μάλιστα άκρως επικίνδυνη της κυκλοφοριακής αναρχίας που επικρατεί στην πόλη των Χανίων επισημαίνει αναγνώστης του Flashnews.gr.

Είναι γνωστό σε όλους πως η οδός Χάληδων, ο κεντρικός δρόμος από την πλατεία 1866 προς το ενετικό λιμάνι των Χανίων είναι μονής κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς το λιμάνι.

Και όμως αυτόν τον κανόνα τον παραβιάζουν συνεχώς. 

Διαβάστε την συνέχεια όπως την περιγράφει ο αναγνώστης μας.

«Μάλλον η Χάληδων έχει γίνει διπλής κυκλοφορίας κι έχουν ξεχάσει να βγάλουν τα σήματα που απαγορεύουν την κίνηση από τις αλυσίδες μέχρι τη διασταύρωση στην οδό Μπεττόλο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πλέον φαινόμενο αρκετών ποδηλάτων, μηχανών αλλά και αυτοκινήτων να κινούνται από τις αλυσίδες μέχρι την 1866 και μάλιστα με πλήρη ταχύτητα. Σε πολλές δε περιπτώσεις κορνάρουν σε ανυποψίαστους πεζούς που τολμούν να κοιτάνε από την αντίθετη πλευρά του “μονόδρομου”.

Στις φωτογραφίες ο παπάς ο οποίος οδηγούσε κατέβηκε από την πλατεία της μητρόπολης και με άνεση άρχισε να “ανεβαίνει” τη Χάληδων. Στην πρώτη φωτογραφία δεν πρόλαβα να εστιάσω σωστά. Στη δεύτερη, πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να βγει μια ακόμα φωτογραφία, είχε ήδη σχεδόν φτάσει στη διασταύρωση με την οδό Μπεττόλο.

Ο παπάς μπορεί να έχει τον Μεγαλοδύναμο στο πλάι του (λέμε τώρα) αλλά όλοι εμείς όταν βλέπουμε κάτι τέτοιους οδηγούς λέμε “βόηθα Παναγιά” μη βρεθώ στον δρόμο του.

Ασυνειδησία τουλάχιστον αν όχι και αδιαφορία, ωχαδερφισμός και σας γράφω όλους (μαζί με την τροχαία) στα παλιά μου τα παπούτσια (για να  το πω ευγενικά).»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook