Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η διεθνής έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στη Στοκχόλμη, σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου.

Ο Δήμος Πλατανιά και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Πλατανιά “Ο Ιάρδανος” συμμετέχουν στην έκθεση, με τη δημιουργία ενός παραδοσιακού καφενείου που έφτιαξαν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Το Ρόδο”, με το Επιμελητήριο Χανίων να στηρίζει τη Χανιώτικη αντιπροσωπεία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της έκθεσης, οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το “διαφορετικό” περίπτερο του Δήμου Πλατανιά, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις, στο οποίο μάλιστα είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Ωστόσο, πολύ κόσμο προσέλκυσαν τόσο το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και περίπτερα ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

Σε σχετικές δηλώσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, μίλησε για τη σημασία της Σκανδιναβικής αγοράς για την Κρήτη, ενώ έκανε λόγο και για ζητήματα υποδομών, τονίζοντας πως είναι πολύ άσχημο που ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το ΒΟΑΚ αφήνει εκτός το Λασίθι.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, έκανε λόγο για το “άνοιγμα” στη Σκανδιναβική αγορά, με τις δύο πτήσεις τσάρτερ που ξεκινούν σύντομα, ενώ για το ενδιαφέρον της Fraport για το αεροδρόμιο, πως είναι έτοιμη να κουβεντιάσουν, αρκεί ο Δήμος να συμμετέχει σε όποιο σχήμα ενδεχομένως προκύψει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης αναφέρθηκε στη στήριξη που διαχρονικά παρέχουν οι Σκανδιναβοί στην Κρήτη και πως η συμμετοχή της Ένωσης για τέταρτη φορά ήταν… επιβεβλημένη. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για το κρίσιμο θέμα της έλλειψης υποδομών, ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως είναι το πρώτο ζήτημα που θέτουν οι επισκέπτες στα Χανιά -ειδικά αυτό των δρόμων- και πως η Ένωση δεν θα σταματήσει να τονίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην έκθεση υπάρχει και ζωντανή ελληνική μουσική, με χαρακτηριστικά παραδοσιακά τραγούδια, με την παρουσία της χώρας μας να είναι η πιο έντονη εν συγκρίσει με τις άλλες χώρες της Μεσογείου που συμμετέχουν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook