Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 31, 28, 27, 27 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για «Πλαστογραφία κατά συναυτουργία», «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Ν. «περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και «περί όπλων».

Ειδικότερα Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προέβησαν σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και των επιβατών του, στην Λεωφ. Βουλιαγμένης στον Άγιο Δημήτριο, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Σαράντα τρείς (43) λευκές κάρτες με μαγνητική ταινία (κλώνοι γνησίων καρτών).
• Τρία (3) τεμάχια λευκού πλαστικού καλωδίου.
• Ένα (1) αναισθητικό σπρέι.
• Ένα (1) ξύλινο ρόπαλο μήκους 50 εκ.

Επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση-έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».

Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις. Όλες οι κατασχεθείσες κάρτες περιείχαν δεδομένα τραπεζικών καρτών και είχαν αντιγραφεί σε ανύποπτο χρόνο σε τράπεζες της Αμερικής και της Ιταλίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται, για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς καθώς και για τη συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook