Άνοιξαν τρύπες στους κορμούς και έριξαν φυτοφάρμακο – Απίστευτη δολιοφθορά

Ποιόν ή ποιους ενοχλούν τα δέντρα που προσφέρουν απλόχερη σκιά σε τμήμα της πλατείας Δικαστηρίων;

Το ερώτημα αυτό αναμένεται να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές μετά την διαπίστωση πως κάποιοι δηλητηρίασαν δέντρα σε τμήμα της πλατείας μπροστά από οβελιστήριο – ψησταριά.

Την δολιοφθορά διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ρούμελη» κ. Γιώργος Κουργιαντάκης , ο οποίος είναι και εκείνος που τα φύτεψε πριν από 11 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Κουργιαντάκης, στο Flashnews.gr, το 2006  αρρώστησαν και ξεράθηκαν αρκετά πεύκα που υπήρχαν σε εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα να κοπούν από την υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Τότε και προκειμένου να διατηρηθεί το πράσινο και η σκιά, φύτεψε ο ίδιος άλλα δέντρα δίπλα στις θέσεις που ήταν τα πεύκα.

Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσε πως είχαν αυξηθεί αφύσικα τα φύλλα που έπεφταν.

Επικοινώνησε με το τμήμα Πρασίνου του Δήμου και όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια κάποιοι είχαν κάνει στην κυριολεξία «σουρωτήρι» τους κορμούς των δέντρων, πιθανότατα με φορητό τρυπάνι.

Στην συνέχεια έριξαν μέσα από τις τρύπες κάποιο φάρμακο με ξεκάθαρο σκοπό να ξεραθούν τα δέντρα.

«Είναι κρίμα γιατί αυτά τα δέντρα δίνουν μιαν ομορφιά και ανάσα στην πλατεία» μας είπε με πίκρα ο κ.Κουργιαντάκης.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον κ. Στράτο Πουμπλάκη που είναι ο επόπτης της περιοχής από το τμήμα Πρασίνου, ο οποίος επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δολιοφθορά με την χρήση κάποιου δραστικού φυτοφάρμακου, πιθανόν ζιζανιοκτόνου.

Να σημειωθεί πως επειδή το δηλητήριο διοχετεύθηκε μέσα στον κορμό και ήδη έχει χαθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του φυλλώματος, η σωτηρία των δέντρων είναι αβέβαιη.

«Είναι προκλητικό να συμβαίνουν αυτά στο κέντρο της πόλης» επεσήμανε ο κ.Πουμπλάκης, επισημαίνοντας πως το Τμήμα Πρασίνου θα ενημερώσει τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία προκειμένου να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook