Η διοργάνωση περιλαμβάνει διαδρομές με θρησκευτικό, ιστορικό, φυσιολατρικό, παραδοσιακό και γευσιγνωστικό ενδιαφέρον και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λασιθίου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην πρώτη ορειβατική συνάντηση στην Ανατολή Ιεράπετρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος  Ανατολής σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους του νομού Λασιθίου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει διαδρομές με θρησκευτικό, ιστορικό, φυσιολατρικό, παραδοσιακό και γευσιγνωστικό ενδιαφέρον και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λασιθίου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Το πρωί της Κυριακής θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητα μας στην διακλάδωση του επαρχιακού δρόμου Καλογέροι-Ανατολή. Στις 9:30 περίπου θα ξεκινήσουμε πεζοπορία από  κατηφορικό μονοπάτι προς τα ‘Επάνω Καρκάσια’, όπου υπάρχει παλαιό βυζαντινό μοναστήρι του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε προς το γραφικό χωριό και στις 11:00 περίπου θα φτάσουμε στο δημοτικό σχολείο, όπου θα μας υποδεχτεί με κεράσματα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολής.

Μετά από μια ώρα θα αναχωρήσουμε για πεζοπορία και θα ανεβούμε στην κορυφή ‘Τίμιος Σταυρός’, από παλιό μονοπάτι. Στην κορυφή θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το Λυβικό πέλαγος, την πόλη και τον κάμπο της Ιεράπετρας και στις 14:00 θα αναχωρήσουμε για ‘Δρυγιές’.

Εκεί στο παραδοσιακό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, θα κάνουμε πικ-νικ μαζί με συνοδοιπόρους από άλλους ορειβατικούς συλλόγους του νομού. ΄Οσοι συμμετέχουν θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν μαζί τους τα φαγώσιμα που θα χρειαστούν. Τα φαγώσιμα θα μεταφερθούν όλα μαζί με αυτοκίνητο στις Δρυγιές.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ!!! Η θερινή ώρα ξεκινά την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, οπότε το ρολόι θα πρέπει να ρυθμιστεί μια ώρα μπροστά.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Θα μεταβούμε στην περιοχή της Ανατολής με δικά μας αυτοκίνητα. ΄Οσοι δεν χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο θα πρέπει να καταβάλουν 5€ στον οδηγό του αυτοκινήτου που θα τους μεταφέρει.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -1-
ΑΡΧΗΓΟΣ: Δ.Σ Συλλόγου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)