Το μήνυμα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων σήμερα Ημέρα του Δάσους και της Δασοπονίας είναι ιδιαίτερο δεδομένης της έναρξης χαρτογράφησης δασών.

Μάλιστα, εξηγεί ότι η χαρτογράφηση δεν έχει να κάνει με καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών και από τον χαρακτηρισμό των γαιών θα προκύψουν νέοι παραγωγικοί σχεδιασμοί.

Δείτε το μήνυμα της Δ/νσης Δασών

“21Μαρτίου κάθε έτους:

Ημέρα της Δασοπονίας, Ημέρα του Δάσους, Ημέρα της Άνοιξης της φύσης, Ημέρα των ανθρώπων του Δάσους εν εργασία.

Η φετινή γιορτή βρίσκει τη Δασική Υπηρεσία σε ιστορική καμπή: 

Μετρούμε, χαρτογραφούμε τα δάση τις δασικές και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις της χώρας.

Χαρτογραφούμε για να σωθούν τα δάση και οι λειτουργίες τους υπέρ των πολιτών της χώρας μας.
Χαρτογραφούμε για να βοηθηθεί η ανάπτυξη στη χώρα.

Καταγράφουμε, με έγχρωμες γραμμές στους χάρτες τα προβλήματα χρήσεων γης για να προκύψει η κρίσιμη σοφία για την αειφορική σχεδίαση του μέλλοντος των πολιτών της.

Δεν πρόκειται για διαδικασία καταπάτησης δικαιωμάτων των πολιτών. Το αντίθετο μάλιστα. Το Δασολόγιο και Κτηματολόγιο, που προκύπτουν ως συνέπεια των χαρτών, διακηρύττουν τις ιδιοκτησιακές μερίδες των πολιτών.

Με την κατάταξη των χαρακτήρων των γαιών θα προκύψουν νέοι παραγωγικοί σχεδιασμοί (νέες καλλιέργειες, σωρεία επιτρεπτών χρήσεων, ζωτικός χώρος για την εκσυγχρονισμένη κτηνοτροφία, περιορισμός- εξάλειψη της άναρχης δόμησης, Προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας).

Διαβεβαιώνουμε ότι, όταν έλθει η ώρα των δασικών χαρτών για την ΠΕ Χανίων, οι εργαζόμενοι της Δασικής Υπηρεσίας Χανίων, θα είναι ακάματοι αρωγοί προς τους συμπολίτες μας και τους φορείς τους που θα έχουν λόγο και ρόλο.

Αυτή η Άνοιξη ολοκληρώνει προοπτικά τα οράματα 184 ετών, από την  Δασική πρωτοπορία του 1833.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook