Με αφορμή το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (της Τετάρτης 22 Μαρτίου) με θέμα τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον Καλλικράτη, ο Δήμος Κισσάμου δηλώνει τα εξής:

Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχουν πρωτοβουλίες όλων των Δήμων της Ελλάδος και να ακολουθηθεί "κοινή γραμμή πλεύσης". Θεωρούμε ωστόσο, ότι οι πρωτοβουλίες της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην ουσία του προβλήματος, αλλά έχουν καθαρά, αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, γεγονός που στοχοποιούν την ίδια την ΚΕΔΕ. 

Δεν θέλουμε οι κινήσεις της ΚΕΔΕ να κρύβουν πολιτικές "σκοπιμότητες", αλλά να διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις πραγματικές επιδιώξεις των Δήμων μας που σε κάθε περίπτωση, είναι διαφορετικές, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους (σε μορφολογία, πληθυσμό κτλ.).

Συνεπώς, δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Επίσης, η συνεδρίαση και η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον Καλλικράτη θα πρέπει να γίνονται και στην ΠΕΔ Κρήτης.

Απαιτείται η κατάθεση προτάσεων από όλους τους Δήμους της Ελλάδος, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις του Καλλικράτη που πρέπει να ληφθούν "υπόψιν" από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, διότι θα τείνουν προς την καλυτέρευση των συνθηκών επίλυσης των προβλημάτων και στην καλυτέρευση της λειτουργίας των Δήμων και ειδικότερα των μικρών περιφερειακών.