Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Σούδας, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης  τόσο των επιβατών ακτοπλοΐας , όσο και των αφίξεων κρουαζιέρας.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη,  εγκρίθηκε η διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μελέτης  για το «Σταθμό Επιβατών Λιμένα Σούδας»,  ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και το ποσόν των 500.000 ευρώ  για την πίστωση του αντίστοιχου έργου, 80.000 εκ των οποίων θα αφορούν στη βράβευση των 3 καλύτερων μελετών.

Η μελέτη αφορά στην κατασκευή ενός σύγχρονου σταθμού επιβατών ακτοπλοΐας  (ΣΕΑ), όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο master plan  του λιμένα  με την κατασκευή των απαραίτητων και αναγκαίων υποδομών για την ενδιάμεση φάση οι οποίες  θα δώσουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών της τουριστικής κίνησης του νησιού.

Οι υποδομές  θα είναι συνολικής επιφάνειας 1.500m2   και θα περιλαμβάνουν χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.  Παράλληλα θα κατασκευαστούν στέγαστρα συνολικά 420 μ2  (170 m2 για intra Schengen και 250m2 extra Schengen),  αυξάνοντας την επιφάνεια στα  1920m2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το λιμάνι της Σούδας διακινούνται κατ’ έτος 1.000.000 επιβάτες ακτοπλοΐας  και πάνω από 100.000 επιβάτες κρουαζιέρας.

Η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών  της ΓΓΥ, έχει ορισθεί προϊσταμένη αρχή του έργου, ενώ διευθύνουσα υπηρεσία θα είναι το τμήμα σχεδιασμού προγραμματισμού και μελετών της ίδιας διεύθυνσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook