Οκτώ μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων ανέβηκαν στα Ιμαλάια και περιγράφουν την μοναδική εμπειρία που βίωσαν

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 οχταμελής ομάδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ.
Με αρχηγό τον Αλέξη Βογιατζή, οι Θοδωρής Γεωργακάκης, Μαρία Φουντουλάκη, Χριστόφορος Μπαλαδήμας, Γιώργος Πενθερουδάκης, Γιάννης Μαμμής, Μαρία Σταθάκη και Αντώνης Κάτσικας, ανέβηκαν στον  ορεινό όγκο του Mera Peak που βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι ένα μικρό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων.

Μετά από μια δύσκολη και επίπονη πορεία οι τέσσερις από αυτούς πάτησαν πόδι στην ψηλότερη κορυφή του ομώνυμου ορεινού συγκροτήματος σε ύψος 6.476 μέτρων η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ. 

Το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση  του ΕΟΣ Χανίων στο Μεγάλο Αρσενάλι μετέφεραν τις εμπειρίες που βίωσαν για 15 ημέρες που διήρκεσε η αποστολή και «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους σε ένα ταξίδι στα μοναδικά φυσικά τοπία του Νεπάλ.

«Είναι όνειρο ζωής για κάθε ορειβάτη να επισκεφθεί τα Ιμαλάια» είπε ο Χρ. Μπαλαδήμας κάνοντας λόγο για τοπία που «κόβουν την ανάσα».
Σε ότι αφορά στις προυποθέσεις για κάποιον ορειβάτη, επεσήμανε την καλή φυσική κατάσταση και την προσοχή στον εγκλιματισμό του υψομέτρου, αλλά πάνω από όλα, όπως είπε, είναι η θέληση.

Για πολύ δύσκολη διαδρομή, αλλά και για μια μοναδική εμπειρία έκανελόγο ο Θ.Γεωργακάκης, τονίζοντας πως το βασικότερο πρόβλημα ήταν ο εγκλιματισμός του οργανισμού στο υψόμετρο.

Η μια από τις δύο γυναίκες της αποστολής, η Μ.Φουντουλάκη, γελώντας ανέφερε πως η προσπάθεια είναι το ίδιο δύσκολη για γυναίκες και για άντρες.

Την ικανοποίησή του για την πορεία του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων εξέφρασε ο πρόεδρός του Σταύρος Μπαδογιάννης.
«Έχουμε μια δυνατή ομάδα. Ο σύλλογός μας έφτασε στ α 650 μέλη και νομίζω ότι επιτελούμε ένα αξιοζήλευτο έργο κρατώντας ζωντανό ένα κομμάτι της κοινωνίας» ανέφερε, ενώ όπως είπε, σύντομα θα γίνει και η παρουσίαση της Χανιώτικης αποστολής που πήγε στο Κιλιμάντζαρο στην Αφρική.

 
 
 

Δείτε ορισμένες από τις καταπληκτικές φωτο από την αποστολή του Ορειβατικού στο Νεπαλ καθώς και ένα μικρό βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook