Μάγεψε το κοινό ο  Βασίλης Λέκκας με την αγγελική φωνή του – Η συναυλία επαναλαμβάνεται απόψε στις 21:00 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Μια μαγευτική μουσική βραδιά με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα και το Μουσικό Σύνολο Χανίων, απόλαυσαν όλοι όσοι κατέκλυσαν το Βενιζέλειο Ωδείο το βράδυ της Τρίτης.

Με την ευκαιρία του ερχομού της άνοιξης και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και την ποίηση, υπο τον τίτλο “Ο Μίκης της ποίησης και των τραγουδιών”.

Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν 21 τραγούδια του Μίκη, πάνω σε ποίηση των Γιάννη Θεοδωράκη, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Ιακώβου Καμπανέλλη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Τάσου Λειβαδίτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Γκανά και Ερρίκου Θαλασσινού.

Στο δεύτερο μέρος αποδόθηκαν τα έργα «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη και η «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Οι συντελεστές

Για μια ακόμη φορά δόθηκε η ευκαιρία στο Χανιώτικο κοινό να απολαύσει το Βασίλη Λέκκα, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού. Μαζί του οι: Δέσποινα Δρακάκη και ο Τάσος Ψαλλιδάκη, πλαισιωμένοι από τα νέα μουσικά ταλέντα Ρέα Κουκάκη, Πασχαλίνα, Νεκταρία Σφυγκάκη και Λευτέρη Φουντουλάκη. 

Ευχάριστη έκπληξη στην συναυλία ήταν η συμμετοχή τετραμελούς φωνητικού συνόλου αποτελούμενου από τους: Αλέξανδρο Δεληγιάννη, Μιχάλη Λαγουδάκη, Δημήτρη Σκαράκη και Λευτέρη Χατζηδάκη.

Την ορχήστρα πλαισίωσαν οι βιρτουόζοι μουσικοί Στέλιος Καρύδας (κιθάρα), Φαίδων Λιονουδάκης (ακορντέον), Δημήτρης Ρέπας (μπουζούκι), Δημήτρης Τσούρτος (κοντραμπάσο), και Χριστίνα Αλεξανδρή (πιάνο).

Την συναυλία είχε τηνεπιμέλεια μουσικά ο Χανιώτης μαέστρος Παύλος Μπαϊλάκης. Ποιήματα διάβασε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Νάσος Αθανασόπουλος. Προλόγιζε η Αγάπη Μουντριανάκη. Για τηνεπιμέλεια του ήχο ήταν ο : Γιάννης Λύκος και Μανώλης Παπαδάκης, ενώ τον φωτισμό φρόντιζε ο Γιάννης Γιαννικάκης.

Η συναυλία επαναλαμβάνεται απόψε στις 21:00 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

(Φωτο Παύλος Μπουζάκης – Foto Mpouzis)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook