Σε τροχιά σύγκρουσης με τον ΟΠΑΠ κινούνται οι πράκτορες του Οργανισμού. Αφορμή αποτελεί η νέα ατομική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου, αλλά κυρίως οι νέες μειωμένες προμήθειες που επιδιώκει να επιβάλει ο ΟΠΑΠ.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ σε μια τελευταία κίνηση, δυο μέρες πριν την εκπνοή του «τελεσιγράφου» από τον ΟΠΑΠ για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους που βρίσκονται στο Σύνταγμα και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή με εκπρόσωπο της κυβέρνησης για το θέμα τους.

Σύμφωνα με μερίδα συνδικαλιστών, η νέα σύμβαση πρακτόρευσης είναι δυσμενέστερη για τους πράκτορες από την προηγούμενη που υπογράφηκε το 2009 από τον τότε κρατικό ΟΠΑΠ.

[opap3] Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει στείλει τη νέα σύμβαση συνεργασίας στο σύνολο των 4.800 πρακτορείων του μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης, αν δεν υπογράψουν τη νέα σύμβαση μέχρι μεθαύριο στις 24 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή του ΟΠΑΠ φέρνει τους πράκτορες μπροστά στο δίλημμα «ή υπογράφετε τη νέα σύμβαση ή λειτουργείτε ακόμη ένα χρόνο και κλείνετε».

Η νέα σύμβαση που προτείνει ο ΟΠΑΠ αλλάζει τα πάντα στα κεκτημένα των πρακτόρων. Μέσω της νέας σύμβασης ο ΟΠΑΠ μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα σε μια πλήρη αναδιάταξη του δικτύου των πρακτορείων, παίρνοντας πίσω άδειες και δίνοντας νέες κατά το δοκούν, ενώ τόσο οι άδειες όσο και οι μετεγκαταστάσεις και οι οικονομικοί όροι θα αποφασίζονται μονομερώς, ενώ η επένδυση στο κατάστημα, τα λειτουργικά και τα κόστη της μετεγκατάστασης θα βαραίνουν τον πράκτορα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook