Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Οι 86 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τη απεργία ου ξεκίνησαν χθες και στην οποία συμμετείχε και το μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας.

Οι συμβασιούχοι τονίζουν πως δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία απολύονται άμεσα όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μονιμοποίησης με παράταση της σύμβασής του και η οποία έθεσε σε μαι νύχτα εκτός μισθοδοσίας 17 συναδέλφους τους.

Όπως μάλιστα αναφέρουν προχωρούν σε αυτήν την κίνηση παρά τις δεσμέυσεις του δημάρχου Ηρακλείου πως δεν θα απολυθεί κανείς αφού τίποτα δεν διασφαλίζει τη θέση τους στη υπηρεσία τη στιγμή που βρίσκονται εκτός μισθοδοσίας.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν στην απεργία και οι μόνιμοι εργαζόμενοι της καθαριότητας.

Να σημειωθεί πως οι μόνιμοι είναι μόλις το 60% του προσωπικού μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας και σε λίγες ημέρες το Ηράκλειο υποδέχεται του πρώτους τουρίστες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook