Εικοσιεπτά χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχαν στη 4η FoodExpo 2017, στη μεγαλύτερη περιφερειακή διεθνή έκθεση για Τρόφιμα & Ποτά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. 

Τη Χανιώτικη αποστολή συνόδευσαν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης και το μέλος του ΔΣ του φορέα Γιώργος Τραχαλάκης ενώ στο τριήμερο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από πεντακόσιες (500) Β2Β συναντήσεις Χανιωτών επιχειρηματιών με Έλληνες και ξένους χονδρέμπορους. Παράλληλα το ΕΒΕΧ ως φορέας πραγματοποίησε 20 Β2Β συναντήσεις και προχώρησε σε συμφωνία, με την Πολωνική Περιφέρεια του Λουμπούσκι για την πραγματοποίηση  χανιώτικης επιχειρηματικής αποστολής τον Ιούνιο του 2017 και, για την προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων . 

Στη FOOD EXPO 2017, 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες παρουσίασαν ένα πανόραμα Τροφίμων & Ποτών από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά 60.000 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά και 2.500 διεθνείς αγοραστές  επισκέφτηκαν τη μεγαλύτερη έκθεση στα ελληνικά χρονικά, αλλά και μία από τις κορυφαίες διεθνείς περιφερειακές εκθέσεις του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών από την «παρθενική» της διοργάνωση, η FOOD EXPO κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των εκθετών της σε ποσοστό πάνω από 400%. Για πρώτη φορά μάλιστα, μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα φιλοξένησε 156 εκθέτες από 24 χώρες και 650 κορυφαίους hosted buyers από 68 κράτη.

Οι Χανιώτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν:

Α.Β.Ε.Α.,Α.Ε. ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.,ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΦΕ,ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΤΑ, AVOEL, ΑΒ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΗΣ,ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΒΙΟΧΥΜ, ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ, Elvita ΕΕ, EVERCRETE ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Ε.Π.Ε.,IERIELIA,KYDONFOODS, ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ CRETAN NECTAR,ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΚΕ , ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΑΕ, ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ,ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ,ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΑΒΕΕ,ΡΑΜΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝ, ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ., ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΠΕ, SARAKINA OLIVE OIL, ΣΑΜΑΡΙΑ ,SAMARIA,ΣΗΜΑΝΔHΡΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ,TERRA CRETA SA,ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ.