Σε συμβολικό προειδοποιητικό κλείσιμο της ΔΟΥ Χανίων προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στην εφορία διαμαρτυρόμενοι για την ύπαρξη αμιάντου στο κτίριο όπου εργάζονται.

Μετά την αποκόλληση τμήματος σοβά από την πρόσοψη του κτιρίου της ΔΟΥ Χανίων, αποδείχτηκε η επικινδυνότητα του κτιρίου, μετά από εξέταση που διενήργησε το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στα δείγματα που ελήφθησαν για ανάλυση από διαχωριστικό τοιχοποιίας και από πλαίσιο της ψευδοροφής του 2ου ορόφου.

Συγκεκριμένα η έκθεση μετά τη δειγματοληψία και ανάλυση αναφέρει ότι:

  • Το διαχωριστικό τοιχοποιίας εκτός των άλλων φέρει αμίαντο

  • Στο πλαίσιο της ψευδοροφής δεν ανιχνεύθηκε μεν αμίαντος αλλά όπως τηλεφωνικά διαβεβαίωσε ο συντάξας την έκθεση, αυτό περιέχει ορυκτές ίνες οι οποίες αν έχουν υποστεί φθορά (που είναι εμφανέστατη) καθίστανται επικίνδυνες για την υγεία μέσω της εισπνοής, πολύ περισσότερο και από τον αμίαντο.

Κατόπιν αυτού, ο σύλλογος των εργαζομένων στην Εφορία, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για τις ανθυγιεινές συνθήκες στον χώρο εργασίας τους και να ζητήσουν τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης για την αφαίρεση και απομάκρυνση όλων αυτών των στοιχείων που εντοπίζονται στον 2ο και 3ο όροφο, καθώς το ισόγειο, ο 1ος και ο 4ος όροφος είναι ανακαινισμένοι και τα υλικά αυτά έχουν απομακρυνθεί. Επίσης, ζητούν την επιδιόρθωση των ζημιών από τους σεισμούς αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο στατικός έλεγχος του κτιρίου και την αλλαγή των υαλοπινάκων του 2ου και 3ου ορόφου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook