Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα στο δήμο Ηρακλείου – Οι αιτήσεις των δημοτών ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό των κομποστοποιητών.

Την Δευτέρα θα γίνει η παράδοση των οικιακών κομποστοποιητών σε δημότες του Ηρακλείου.

Οι 701 αριθμημένοι, κομποστοποιητές θα παραδοθούν σε δημότες σε περιαστικές περιοχές του Δήμου. Μάλιστα όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Αντιδήμαρχος κ. Μαμουλάκης οι αιτήσεις των Ηρακλειωτών ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό των κομποστοποιητών αλλά και τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, οι κομποστοποιητές θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση σε νοικοκυριά των περιοχών της Ν. Αλικαρνασσού, των Μεσαμπελιών, των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Αγ. Ιωάννη, των Σταυρακίων, των Γουρνών, του ΠΑΓΝΗ, κ.α., περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook