Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μάρτη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). 

Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και του προσωπικού σίτισης–εστίασης από την διοίκηση του νοσοκομείου οι οποίες εντατικοποιούν την εργασία και καταπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος. Μεταξύ άλλων οι συμβάσεις περιλαμβάνουν ότι θα τους χρησιμοποιεί ο εργοδότης όπου θέλει και πως οι εργαζόμενοι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση για παραμονή στη δουλειά μετά το 2017.

Για το ζήτημα μάλιστα κατατέθηκε στις 23 Μάρτη και Ερώτηση στην Βουλή με θέμα αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση/εστίαση του ΠΑΓΝΗ. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους σε σίτιση–εστίαση καθώς και με εργαζόμενους στο φαρμακείο και το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση-εστίαση των νοσοκομείων – είτε με ιδιώτες εργολάβους είτε με κρατικές εργολαβίες – βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, την εντατικοποίηση της εργασίας τους και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Επιπλέον, πως η ιδιωτικοποίηση τομέων των νοσοκομείων όπως η καθαριότητα και η σίτιση προχώρα με ταχείς ρυθμούς και άρα το κόστος της εργασίας θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστό ενώ να εξασφαλίζεται πως θα «βγαίνει» το μέγιστο δυνατό κέρδος από τον κάθε εργαζόμενο.

Τέλος, ο Μ.Συντυχάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν μέσα από την συλλογική δράση και μαζί με όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους στο νοσοκομείο για σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αντιπαλεύοντας το σημερινό εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook